Tips til at gøre din have til et hyggeligere sted at være

Tips til at gøre din have til et hyggeligere sted at være

Det kan være, at du lige har købt et hus efter en lang periode i lejlighed. I den anledning, vil du sandsynligvis også have erhvervet dig en have, men det kan være, at du ikke helt ved, hvad du skal gøre for, at den bliver mere attraktiv. Du har måske set haveprogrammer og søgt online, men mangler nogle helt konkrete råd til elementer som du kan implementere i haven for at skabe identitet. I denne artikel vil vi gennemgå nogle helt konkrete elementer som du kan sætte ind i den have for at skabe en mere hyggelig stemning.

Bålplads
Det første ideelle råd til, hvad du bør lave for at gøre din have mere hyggelig er en bålplads. Særligt hvis du har børn vil et hjørne af haven, med et bålsted i midten og siddepladser rundt om, blive et hit til diverse børnefødselsdage eller andre arrangementer. Når børnene bliver voksne vil de tænke tilbage på jeres have som stedet, hvor de altid lavede snobrød og nød følelsen af bål og natur.

Selvom du ikke har børn, er en bålplads stadig en fin idé. Det er vigtigt med diversitet i hverdagen og en varm sommeraften med skumfiduser over bål, er perfekt til at komme væk fra den travle hverdag. Uanset om du har gæster eller ej, bør man tage sig tid til at skabe nogle andre oplevelser væk fra hverdagens stress og jag. Det vil dog oftest være mest hyggeligt og mindeværdigt, hvis du inviterer nogle af dine bedste venner og nyder oplevelsen sammen.

Terrasse
Det er ikke alle haver, der allerede har en terrasse. Det er en skam, eftersom en terrasse gør det langt mere attraktivt at gå i haven. Det behøver ikke at være et stort areal, men blot et sted, hvor der er plads til nogle flotte havemøbler, en parasol og en grill, så man kan lave mad udendørs på de varme sommeraftener. En stor fordel er, at der er en direkte udgang fra huset til haven – eksempelvis i form at en terrassedør. På den måde vil man også ofte opleve at komme mere ud, eftersom man får øje på haven og let kan tilgå den gennem terrassedøren.

Blomster og grøntsagsbed
Blomster er flotte og stemningsskabende, hvorfor de selvfølgelig også hører til i en hyggelig have. Hvis du som de fleste ikke selv er blomsterekspert, kan du med fordel besøge til lokale gartneri med et par billeder af din have, hvorefter ekspedienten helt sikker vil have nogle gode anbefalinger til dig.

Hvis du er miljøbevidst og godt kan lide at være selvforsynende, kan du med fordel også lave et eller flere grøntsagsbede. De er overraskende lette at holde ved lige og kan give eventuelle børn et unikt indblik i, hvordan naturen fungerer.