Sådan gør du dit hår sommerklart

Sådan gør du dit hår sommerklart

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at der venter en lang sommerferie forude for både store som små. Sommer er for mange kvinder lig med forberedelser i form af sommerhår og bikini-kur, og hører du til en af dem, der gerne vil have lækkert hår til de mange sommerarrangementer? Så læs med i denne artikel, hvor vi kommer med en række af gode råd til, hvordan du gør dit hår klar til sommer.

Få dit drømmehår med extensions
Har du ikke så langt og så smukt hår, som du gerne vil have? Så kan extensions være din redning. Hvad enten du gerne vil have længere hår eller en mere tyk og fyldig hårpragt, end du er udstyret med fra naturens side, så findes der også de perfekte extensions til dig. Forhør dig hos din lokale frisør eller opsøg en professionel salon, der har erfaring med at påsætte extensions. Så kan du få præcis det sommerhår, som du ønsker dig allermest.

Spis dig til sundt hår
Det lyder måske ikke som det mest logiske, men faktisk har din kost stor betydning for din hårvækst. Hvis du gerne vil undgå tørt og livløst hår, der er alt andet end indbegrebet sommer, kan du med fordel spise en masse fede fisk som eksempelvis makrel eller laks. Vil du hellere mæske dig i andre madvarer, som tilfører dig protein og sunde omega-3 fedtsyrer, kan du også gå efter hørfrø, rapsolie og nødder på hylderne i supermarkedet. En alternativ og nem løsning vil være at gå efter en form for kosttilskud, der tilfører dig de gavnlige omega-3 fedtsyrer.

Vitaminer er også afgørende for et sundt og glansfuldt hår, og er du usikker på, om du får tilstrækkeligt af de forskellige vitaminer, vil det være en fin løsning at tage et kosttilskud i form af en vitaminpille hver dag. De vitaminer og mineraler, som er mest vigtige for dit hår, er jern, zink, calcium og B-vitamin. Spiser du en multivitaminpille dagligt, bør du være dækket godt ind.

Forkæl dit hår med hårpleje
Allerede nu, hvor vi har taget hul på forårssæsonen, er der flere solskinstimer, og der er mere skrald på solen. Dit hår er ikke glad for solens stråler, der har det med at udtørre dit hår. Det er derfor meget vigtigt, at du sørger for at pleje dit hår på bedste vis. Vær gerne ekstra flink til at anvende balsam i forbindelse med den daglige hårvask, da det hjælper med til at genoprette fugtbalancen i dit hår.

Du kan også med fordel anvende en shampoo, der indeholder beskyttelse mod UV-stråler, og tænke over at sætte dit hår op på en sådan måde, at de nye sarte hårstrå inderst inde mod hovedbunden bliver dækket. De er nemlig mest følsomme, når det kommer til solens stråler.