Miljøvenlig som øboer

Som øboer er det ofte et mere naturligt valg at vælge de miljøvenlige løsninger. Det kan skyldes, at man ikke er vant til at forurene og bruge det samme udstyr som i de store byer.

Men hvordan er det, man vælger miljøet til, når man bor på Bornholm eller en af de andre danske øer? Først og fremmest forsøger man at tænke lidt kreativt. Hos klimaprofilen.dk finder du masser af svar og sikkert også inspiration til en grøn og spændende livsstil.

Hold fast i dyderne
Som øboer ved man, at der findes en række dyder, som de fleste lever efter. Det er hårdt arbejde, ikke at klage over hvad som helst og ikke være bange for at tage fat. Mange af disse dyder går hånd i hånd med at være miljøbevidst, for de kræver nemlig sjældent så meget CO2.

Eksempelvis behøver man ikke tage bilen, hvis man kan cykle. Man kan lige så godt slukke lyset, når man tager hjemmefra. Og man bruger al den mad, man handler ind, selv hvis der er rester tilbage. Sådanne små ting gør en forskel, og jo flere vi er om at ændre vores vaner, jo bedre bliver det selvfølgelig.

Udnyt den unikke natur
På Bornholm findes der en helt fantastisk natur. Det nyder de fleste beboere selvfølgelig rigtig godt af, og det skal de bare blive ved med. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at naturen skal bruges, men der skal samtidig værnes om den. Derfor bør man selvfølgelig passe godt på tingene og aldrig efterlade affald.

Der er dog mere end det, man kan gøre. Det kunne eksempelvis handle om, at man faktisk udnytter naturens omgivelser i forbindelse med diverse aktiviteter. Det kunne være motion eller andre ting, som ikke belaster miljøet. Samtidig kan man hjælpe med at passe på skovene og andre områder, som typisk belastes.

Tænk på dine valg af fødevarer

Fødevarer spiller en rigtig stor rolle for miljøet. Det er ingen hemmelighed, at der tales rigtig meget om rødt kød, som ifølge eksperterne er en af de store syndere, når det gælder miljøet. Men der findes faktisk også rigtig mange alternativer til oksekødet.

Supermarkederne tilbyder et hav af grøntsager, som med det rette krydderi og den rette tilberedning kan smage helt fantastisk. Derudover laves der jo rigtig mange erstatninger til kød, hvis man gerne vil have den samme konsistens. Det gælder også, når det kommer til indholdet, hvor man bør få sine proteiner fra nogle andre fødevarer.