Få smilet tilbage med tandregulering

Få smilet tilbage med tandregulering

“SMIL” lyder det fra kameramanden og alle omkring dig fremviser det største tandpastasmil, de er i stand til, men hos dig er det anderledes. Med nervøsitet trækker du let på smilebåndet og smiler det bedste du kan uden at åbne munden og vise dine tænder. Tænder rykker rundt på sig med tiden, og de kan komme til at sidde skævt – Også selvom du måske havde bøjle på som barn. Det er helt naturligt, men det kan alligevel give et hak i selvtilliden, når ens tænder ikke sidder flot. Heldigvis er der råd for det, og hvis du bor omkring Lyngby og Gentofte, kan du altid besøge en tandreguleringstandlæge i Lyngby området for at få foretaget en effektiv tandregulering, så du igen kan smile med flotte og lige tænder.

Hvilken behandlingsform skal du vælge?
I dag kan du heldigvis slippe for de berygtede og ucharmerende togskinner, da der findes nye og mere moderne metoder til tandregulering, som ikke er nær så synlige. Med en aligner kan du typisk inden for 6-16 uger få rettet op på tænderne og vise smilet frem igen. En aligner består af gennemsigtige, næsten usynlige, plastskinner, som udskiftes på ugentlig basis indtil du er tilfreds med din tandstilling. Udover det næsten usynlige udseende og en hurtig behandlingstid, er en aligner også langt billigere end togskinner.
Den mest gængse behandlingsform, som anvendes ved simple tandreguleringer er en Inman Aligner, som retter op på skævheder på fortænderne. Fordelen ved denne er, at den kan tages ud, når det passer dig, men den kan til gengæld kun påvirke fortændernes placering. Er der tale om en mere kompleks tandregulering af for eksempel skæve hjørnetænder, vil man typisk anvende en Invisalign, Clear Correct eller Clear Smile Aligner. Disse skinner skal bruges i en uge ad gangen, og har ofte en lidt længere behandlingstid, men de kan derimod rette op på skævheder i hele tandstillingen.

Sådan foregår en forundersøgelse
Er du i tvivl om, hvad du kan få gjort ved dine tænder, kan du ofte få en gratis forundersøgelse til tandregulering. Denne foregår ved en kort undersøgelse, hvor du blandt andet får taget røntgenbilleder af dine tænder for at tjekke, om tandsættet er egnet til en tandregulering. Du kan også få scannet dine tænder med en 3D scanner, så man kan se dine tænders stilling i forhold til hinanden. På baggrund af denne forundersøgelse vurderer man, om dine tænder er egnet til en tandregulering, og hvis det er tilfældet udarbejdes en individuel behandlingsplan tilpasset netop dine tænder.

Lån penge til tandlægeregningen
Ikke alene er en tur hos tandlægen ikke det sjoveste i verden, men det kan også hurtigt blive en dyr fornøjelse. En tandregulering er heller ikke billig, da der er tale om en større behandling. Heldigvis har mange tandlæger i dag finansielle samarbejdspartnere, som gør det muligt at for dig at låne penge under gode lånevilkår. Du kan ligeledes opnå tilskud, hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark. Kontakt din egen tandlæge for at høre nærmere og få et personligt og uforpligtende kredittilbud.