Få råd til at investere med små tiltag i hverdagen

At investere ens private økonomi, kan for mange mennesker godt virke usikkert og farligt og bliver derfor ofte en ting, som ikke bliver gjort eller som bliver overladt til banken. Men faktisk kan det godt betale sig at sætte sig ind i, hvordan og hvorledes det giver bedst mening at forvalte ens opsparing, i stedet for at lukke øjnene og fralægge sig ansvaret, fordi det bliver for uoverskueligt at tilegne sig viden om emnet.

Først og fremmest er man nødt til at gøre sig det klart, at det ikke er farligt at investere. Derefter kan man med fordel vælge den læringsmåde, som passer en bedst. For eksempel findes der blogs, som giver gode råd til dig, som gerne vil igang med at investere. Der er forskellige muligheder, hvis du gerne vil til at investere nogle af dine økonomiske midler. Først og fremmest kan du investere i klassiske aktier, men der kan også hentes penge hjem på investeringer i eksempelvis ejendomme.

Hvis man gerne vil se ens penge vokse, kræver det selvfølgelig, at der er nogle penge til rådighed, som kan blive investereret til at starte med. Selvom du ikke føler, der er nogle ekstra penge på kontoen, som kan blive brugt til fremtidige investeringer, skal du ikke fortvivle. Du kan helt sikkert spare penge et eller andet sted, du skal bare lige finde ud af, hvor du kan skære nogle unødige udgifter fra.

Minimér to-go kaffe
Mange af os har brug for vores daglige kaffe-fix for at kunne fungere. Og kaffe behøver heldigvis ikke være en dyr fornøjelse, hvis du laver den selv. Hvis du gør det til en vane at tage hjemmebrygget kaffe med dig i en termokop i stedet for at købe den på en kaffebar tre gange om ugen, sparer du hurtigt 300-400 kroner om måneden, afhængigt af hvilken kaffedrik, du foretrækker.

Skær ned på frisørbesøg
Selvom det føles som selvforkælelse at gå til en uddannet frisør for at blive klippet, er det en stor udgift på den lange bane. Et frisørbesøg koster hurtigt 300-500 kroner hver anden måned, hvilket kan give mange ekstra penge at investere for, hvis du undlader at gå til en professionel. Overvej om ikke en ven eller veninde kan klippe dig, ellers kan du benytte dig af landets frisørskoler, som kan tage sig kærligt af dit hår for et meget lille beløb. På årlig basis er det altså et par tusind kroner, du kan lægge fra uden at skulle arbejde ekstra.

Drop den dyre takeout
Det er skønt at spise lækker mad uden selv at skulle svede i køkkenet først, men du betaler en høj pris for at undgå snitte- og stegearbejdet. Færdigmad koster hurtigt 50-100 kroner for et måltid, hvilket løber op i mange penge på månedsbasis, selvom du kun benytter dig at de nemme madløsninger et par gange om ugen. Hvis du laver dobbelt eller tredobbelt portion, når du alligevel er i køkkenet for at kokkerere, har du et nemt måltid i køleskabet, de dage tiden er knap. Alternativt kan du i weekenden koge en stor omgang gryderet, som du kan fryse ned til travle dage. Med lidt planlægning kan du hurtigt generere 400 kroner om måneden, som kan vokse sig til mere med den rette investering.

Shop med omtanke
Hvis en stor del af dine udgifter udgøres af sko- og tøjindkøb, kan du nemt samle en stor portion penge sammen ved at shoppe på anden måde. For det første kan du øve dig i at købe tøj efter behov i stedet for efter lyst. Når man står nede i lækre tøjbutikker, kan man hurtigt blive fristet til at købe noget, man ikke rigtig har brug for. Lav en regel med dig selv om, at du ikke må købe noget den samme dag, du ser det. Hvis du bruger en dag på at overveje, om du egentlig mangler det specifikke stykke tøj, kan du undgå impulskøb. Hvis der er et stykke tøj eller et par sko, du bare må eje, kan du med fordel undersøge, om der er nogle der sælger det brugt. Der findes en masse apps og hjemmesider, hvor brugere sætter tøj og sko til salg. Det kan både være brugte ting, men ofte er der også næsten ubrugte fejlkøb at finde. Afhængigt af dit tøjbudget kan du spare mange tusinde kroner på årlig basis, hvis du stopper med at købe ind uden at overveje det en ekstra gang.

Hvis du gennemgår dit personlige kontoudtog, kan du hurtigt se, om der en særlig stor udgift, som du med fordel kan skære ned på. Men husk også, at små udgifter kan løbe op i store beløb på længere sigt. Og hvis du skærer ned på flere af dine faste udgifter på samme tid, kan du nemt få ekstra penge på kontoen, som du kan investere på den måde, som passer dit temperament bedst.