Erstatningssager: Får du det, du skal have?

Erstatningssager: Får du det, du skal have?

Hver dag oprettes og diskuteres flere hundrede erstatningssager rundt om i Danmark – værende på baggrund af alt fra en sammenstød i sin bil til en personskade i lillefingeren. Og selvom det kan være super ærgerligt, at man påtager sig skaden i første omgang, er det da mindst lige så betryggende, at man dog har en række regler og lovbestemmelser, der sikrer, at man i langt de fleste tilfælde får en passende erstatning.
Men… Hver dag ses det desværre, at erstatningssager afsluttes med et utilstrækkeligt resultat. Skadelidte får ikke, hvad tilstrækkeligt er, og når hele erstatningsbeløbet er brugt, må man altså gribe til egen lomme for igen at ende i status quo.
I artiklen her her redegør vi for, hvordan du kan sikre en vis faglighed og objektivitet i din erstatningssag – så du ikke ender med at måtte betale selv. Læs med videre og bliv klogere på, hvad du kan gå for at undgå det uheldige resultat.
Få hjælp af en faglært
En af de ting, man dog med fordel kan gøre, hvis man ikke lige selv er helt ekspert i erstatningsret og godtgørelsessatser, er at kontakte en faglært. Så er man sikker på, at man får et fagligt perspektiv ind over, førend man bare accepterer en erstatning eller godtgørelse, og man skal ikke være bange for, at man pludselig står i den situation, at en erstatningssag og reparation bliver dyr for ens selv.
Men en faglært i erstatningsudmåling og -prøvelse er ikke bare en faglært. For når man leder efter en sådan person, er det med at holde tungen lige i munden, hvis man ikke vil risikere, at man faktisk ikke får den bedst mulige kompensation.
Vælg derfor altid en erstatningsadvokat ud fra referencer. Vælg tre tidligere klienter, og forhør dig blandt disse om, hvordan forløbet har været, og om de fik det, de egentlig var berettigede til. Det kan måske virke en smule omsonst – men ikke desto mindre er det en af de bedste måder, hvorpå du kan finde ud af, om den givne fagperson er god nok til også at hjælpe dig.
Dog ved langt de fleste erstatningsadvokater, hvad de laver. Og når de tager hånd om din sag, har de evnerne til at kigge ind i lignende sager og dertil hvilke kompensationsbeløb, der gives ud – så alt andet lige, skulle man altså være i gode hænder.