Sådan vælger du den perfekte sofa til din stue

Stuen er hjemmets hjerte. Sofaen er en central del af stuens indretning og ofte det vigtigste møbel i stuen. Derfor er det vigtigt at vælge en sofa, der harmonerer med dem I er, og det liv I lever. Der findes et væld af forskellige sofaer, og der er mange valg, der skal træffes med hensyn til størrelse, stilart, farve, materialer, budget osv. inden du finder den perfekte sofa til dit hjem.

Hvilken type sofa?
Inden du køber en sofa, bør du overveje, hvad sofaen skal bruges til, og hvilken slags sofa du er interesseret i. Er du typen, der elsker at smide dig på sofaen efter en lang arbejdsdag? Har du ofte gæster, hvor det at snakke sammen og kunne se hinanden er vigtigt? Spiller du ofte konsolspil eller ser film i sofaen? Eller kan du lide at sidde i sofaen og læse? Hvem skal bruge sofaen? Har du små børn eller er du oppe i årene?

Overordnet findes der tre forskellige sofatyper:
· U-sofaer som er god til at slænge sig i, og har masser af plads til familien og venner.
· Sofaer med chaiselong, som minder om u-sofaen.
· Den helt regulære sofa med plads til 2 eller 3 personer.

U-sofaerne er gode til dig, der elsker at flyde ud i sofaen eller som gerne vil kunne samle hele familien i samme sofa. I u-sofaen er der også god mulighed for at se hinanden, og den egner sig derfor godt til sjove spilleaftener eller dybe samtaler. U-sofaerne fås i mange størrelser, men er den sofatype, der fylder mest.

Den regulære sofa er god til mindre stuer, og til det ældre publikum. Det er nemmere at komme op af en regulær sofa, og den yder bedre støtte for ryg og lænd. De fås også i mange forskellige prisklasser og designs, men kan typisk kun rumme 2 eller 3 personer.

Sofaen skal passe til resten af stuen
Sofaens farve skal passe til resten af stuens indretning. Vælg gerne en neutral farve til sofaen, så kan du altid pifte den op med puder og tæpper i yndlingsfarverne.
Du bør også overveje hvilke materialer din sofa er lavet af. En sofa i læder er enormt slidstærk og nem at rengøre, og det kan være smart, hvis du har mindre børn. Til gengæld er en lædersofa meget kølig at sidde i om vinteren. En stofsofa er lidt mindre slidstærk og mere modtagelig overfor snavs, men den er blødere at sidde i, og bliver ikke så kold om vinteren.

Du kan finde sofaer i mange forskellige prisklasser, så gør op med dig selv, hvor meget du er villig til at bruge og vælg så den sofa, som passer bedst til din stue.