Dameure sælger bedre end nogensinde før

Flere og flere kvinder vælger at dekorere håndleddet med et armbåndsur og lader derfor halskæden og armbåndene ligge hjemme. Dette er en interessant udvikling. Først og fremmest fordi armbåndsuret historisk har været en mandlig genstand. Det var set som pragmatisk og ikke nødvendigvis smukt at gå rundt med et urværk på håndleddet.

Med digitaliseringen var der snart ikke nogen, der i realiteten havde brug for et armbåndsur. Man kunne for det meste bare kigge op og se det nærmeste ur, eller også kunne man i hvert fald kigge på den mobiltelefon, som man altid går rundt med i lommen.

Tværtimod hvad man burde forvente, faldt antallet af armbåndsure ikke. Til gengæld var nærmest det modsatte tilfældet. Flere begyndte at gå med armbåndsur. Både kvinder og mænd valgte at svinge en læderrem og et urværk om håndleddet, og hvor det før blev set som løsningen på et problem, havde armbåndsuret nu en skønhed og udstråling på linje med alle andre smykker.

Dameure med udstråling
Armbåndsure, og i særdeleshed dameure, har nemlig en kraftig udstråling. Dameure udskiller sig fra herreure på flere vigtige punkter. Den største værende remmen og dens tykkelse. Hvor herreure ofte har en bred rem, der dominerer uret, har dameure ofte har smallere rem. Den samme størrelsesforskel gør sig ofte gældende i forhold til selve urskiven. I sidste ende betyder det, at herreure har mere visuel vægt, hvilket giver mening, da mænd ofte har et større håndled at bære uret på. Det ville ganske enkelt se komisk ud, hvis en mand med et kraftigt håndled skulle gå med dameur, og for den sags skyld også omvendt.

Mens remmens og urskivens størrelse ofte afhænger af dit køn, kan der være enormt meget stilistisk varians, når det kommer til selve uret. Det kan variere i alt fra farve til visere til måden hvorpå tallene er skrevet.

Næsten ligegyldigt hvordan et armbåndsur ser ud, kan de fleste blive enige om, at det ser professionelt ud. Det har konnotationer til forretningsverdenen, som intet andet smykke har. Vi kan alle forestille os en forretningsmand i jakkesæt og med armbåndsur, men vi kan i større grad også forestille os forretningskvinden, og det er det stigende salg af dameure et symptom på.

Et smykke for alle
Lige meget om du har ambitioner om at blive forretningskvinde eller ej, så bør du overveje at købe dig et dameur. Det kan være et simpelt alternativ til et mere prangende armbånd. Armbåndsure kan fås i mange forskellige versioner, og du vil hurtigt opleve, at du foretrække nogle fremfor andre.

Hvis du erhverver dig et armbåndsur, vil det også hurtigt gå op for dig, hvor praktisk det faktisk er. De fleste ejere af armbåndsure kigger, trods digitaliseringen, på det mange gange dagligt.

Ligegyldigt om du ønsker en professionel udstråling, et simpelt alternativ til smykker eller bare en nem måde at se, hvad klokken er, så kan et armbåndsur være et godt køb. Derfor er der en stadig større andel af kvinder, der køber armbåndsure, og det vender nok ikke i den nærmeste fremtid.