Vis dit autentiske jeg frem på fotos

Med et kamera i telefonen er det nemt at tage billeder og dokumentere alt i sit liv. Når billederne er taget på telefonen kan de nemt deles på de sociale medier. Skal billederne deles på de sociale medier vil de fleste, allerede inden billedet tages, være sig bevidste om deres fremtræden. Det betyder desværre også at billederne bliver mindre autentiske, og ofte mindre interessante. Derfor kan du allerede nu begynde på at tage mere ægte billeder.

Fotobøger viser en mindre redigeret virkelighed
Du tager nok sjældent billeder af dig selv og dine kære, når I er allermest sårbare eller ligger i sengen med influenza. Og det er der heller ingen grund til, men det er faktisk rigtig hyggeligt at have billeder af det ægte, levede liv. Det er givende at se billeder fra gode oplevelser og rejser med familien, uagtet hvordan håret sad den dag. Ligesom at noget så banalt som indretningen af vores hjem, ofte er noget som er sjovt at se tilbage på, men som vi sjældent tager billeder af. Måske fordi vi ikke synes vores hjem er fotogent nok, fordi vi oplever det som for hverdagsagtigt eller er nervøse for det ikke vil interessere andre. Derfor er en fotobog en god mulighed for at samle de vigtige, betydningsfulde billeder som giver glæde og værdi for dig selv – eller den du giver bogen til. Når du tager billeder til en fotobog, behøver du nemlig ikke at bekymre dig om hvor mange ”likes” hvert billede vil indbringe, eller om du viser dig selv frem i en situation, som du ikke ønsker at chefen eller svigermor skal se dig i. En fotobog kan på den måde fastholde en mere autentisk virkelighed, som det kan virke meget meningsfuldt at kigge tilbage i.

Øv dig i at tage naturlige billeder
Tag billeder i situationer, hvor du har det godt, fx på rejser eller sammen med gode venner. Men husk også at tage billeder af hverdagssituationer, din bolig, din arbejdsplads eller dine fritidsinteresser. Den slags billeder som særligt er sjove i eftertiden. Lad være med at tage opstillede billeder, men prøv at tænke mere i øjebliksbilleder og reportager. Så få du naturlige billeder som viser dit levede liv.