Undgå vibrationsstøj for bedre arbejdsvilkår

I langt de fleste industrier, hvad end man arbejder med transport eller maskindrift, er vibration en fast del af hverdagen. Og det kan være støjende og irriterende for medarbejderne i virksomheden. Det er noget, som ikke alle ledere rundt omkring i landet måske er helt klar over. Men der findes faktisk en løsning til vibrationsstøj, og med en lille investering kan man faktisk komme dette til livs, hvis man blot er bekendt med problematikken. I artiklen her gør vi opmærksom på, hvordan man enkelt og snildt kommer de største vibrationer til livs.

Vibrationsdæmpere til al industri
Hvad, de fleste nok ikke er helt bekendt med, er, at man faktisk kan komme langt de fleste vibrationer til livs. Og det behøver ikke være et indgreb, som er bekostelig eller bevirker, at man skal reetablere sin forretning i form af anden indretning. For med standardiserede løsninger kan man faktisk nøjes med at skrue en vibrationsdæmper direkte på maskinen ved hjælp af specialdesignede vedhæng. Og ved et trylleslag har man således reduceret mængden og størrelsen af de vibrationer, en industriel maskine kommer med.

Løsningen er vibrationsdæmpere, som er specialdesignet til formålet. En lille simpel gummimøtrik eller et bindeled, som i kraft af det bløde, men faste, materiale reducerer mængden af vibrationer, der ellers ville blive videreført til gulvet eller andre maskindele. Og selvom det virker simpelt og ukompliceret, bygger teknologien på mange års studier af, hvordan vibrationer bevæger sig gennem forskellige råmaterialer og overflader. Hvilket blandt andet virksomheden AAG med sine godt 100 år i industrien har været med til at videreudvikle.

Hvorfor bør man vælge vibrationsdæmpende komponenter
Som beskrevet er der nogle helt reelle årsager til, at man bør vælge en vibrationsdæmpende løsning i sin industri. Og herunder er den mest tungtvejende et bedre arbejdsmiljø. Færre vibrationer i løbet af arbejdsdagen gør nemlig, at langt de fleste medarbejdere vil føle en større glæde ved at udføre arbejdet. Man oplever en nedsat fysisk belastning, og man vil i højere grad føle mere ro. Alt sammen noget, der skaber en bedre synergi på arbejdspladsen og øger effektiviteten.