Test dig selv inden den rigtige teoriprøve

Med en mission om at skabe bedre bilister og mere sikker trafik gives der nu mulighed for online at prøve kræfter med en teoriprøve lignende den, som køreelever møder til politiets endelige teoriprøve. På den måde kan du få en fornemmelse af, hvor godt du er klædt på til den endelige teoriprøve. Selv som erfaren bilist kan der være elementer i teorien, som kan være en god idé at få genopfrisket, for hvordan er det nu, man skal forholde sig til stopskilte, hajtænder og højre vigepligt?

”Du kører 70 km/t og har indhentet cyklisterne. Hvad gør du?”
Jeg bremser hårdt. Jeg overhaler cyklisterne med det samme. Jeg er særligt opmærksom på vejens forløb. Jeg dytter for at advare cyklisterne om, at jeg nu vil overhale. Jeg orienterer mig bagud i den blinde vinkel. Der er mange elementer og andre trafikanter at forholde sig til, når man bevæger sig ud i trafikken, og der findes et væld af skilte og striber på vejene, som man skal være opmærksom på – og der gælder særlige regler, hvad enten du bevæger dig inden for eller uden for byskiltet.

Føler du dig godt klædt på til teoriprøven?
Det er en særlig dag at skulle op til teoriprøve – for består man denne, er man et skridt tættere på kørekortet. En bestået teoriprøve kræver, at man maksimalt får fem fejl i prøven. Derfor er det en god idé at orientere sig om, hvad det vil sige, når der i teoriprøven bliver spurgt til regel om vognbaneskift eller reglen om sammenfletninger. Tag testen og snak med din kørelærer, familie og venner om, hvis der er situationer, hvor du er usikker på, hvordan du skal forholde dig. Desuden er det en god idé at møde op i god tid på politistationen, hvor teoriprøven skal tages.