Sådan finder du den perfekte seng til dig

En seng er ikke bare en seng. Du tilbringer nemlig omkring en tredjedel af dit liv i din seng. Derfor skal du også sikre dig, at du sover i den helt rigtige seng til dig. Og her er den dyre model ikke nødvendigvis det bedre valg. Her i artiklen nedenfor kan du læse mere, om de forskellige sengevarianter, du kan vælge imellem, når du skal på jagt efter en ny seng. Du kan også læse mere om forskellige senge og bliv klogere på din optimale seng på testsektionen.dk.

Hvor skal sengen stå?
Du er nødt til at vælge seng efter, hvilken bolig du bor i. Mange har eksempelvis ikke plads til store elevationssenge, der fylder en hel del og skal bruge plads rundt om sig. Hvis du har begrænset med plads, skal du i stedet overveje, om du skal gå på jagt efter en sovesofa, hvor du har både sofa og seng i et. Det sparer dig for en del plads. Måske skal du finde på andre alternative løsninger som for eksempel at hæve sengen, så du får mere gulvplads.

Gå ud fra dit budget
Der findes mange forskellige senge, og derfor varierer priserne på dem naturligvis også. Mens kontinentalsenge og især elevationssenge generelt befinder sig i den dyrere ende af skalaen, er sovesofaen og boxmadrassen typisk billigere løsninger. Her betaler man selvfølgelig for kvaliteten, og selvom det er klogt at investere i en god seng, du får en optimal søvn i, er det måske ikke altid nødvendigt med den helt dyre seng. Er du ung og rask, og døjer du ikke med skader, finder du uden tvivl en god boxmadras, der er helt optimal til dig, så længe den passer til din højde og vægt.

Hvad har din krop brug for?
Døjer du til gengæld med dårlig søvn, rygproblemer og andet, er det måske nødvendigt at hive lidt flere penge op af lommen, hvis du gerne vil have den bedste nats søvn. Her kan enten en kontinentalseng eller måske ligefrem en elevationsseng være løsningen. Kontinentalsengen er delt op i boxmadras, madras og topmadras og giver dig den allerbedste komfort. Her kan du nemlig mixe madrasserne, så de passer perfekt til din krop. Har du rygproblemer, gentagende bihulebetændelse eller er du ofte plaget af uro i benene, kan en elevationsseng være løsningen. Her kan du nemlig justere både hovedenden og fodenden, præcis som du ønsker. Du kan finde den bedste elevationsseng test online her.

Inden du investerer i en ny seng, må du overveje, hvad og hvor meget du har brug for. Både din vægt, højde og eventuelle skader og rygproblemer er med til at afgøre, hvilken seng du har brug for. Derudover skal du naturligvis sikre dig, at du har plads til en stor kontinentalseng eller en elevationsseng, eller om du kan klare dig med en sovesofa i den lille etværelses lejlighed.