Sådan får du topkarakter

For at komme ind på den rigtige uddannelse eller bare generelt også bare blive dygtigere, så er det en god idé at få bedre karakterer. Alle kan forbedre deres karakter, da vi næsten alle sammen arbejder struktureret og ikke altid benytter de bedste metoder til at studere.

Du vil helt sikkert også gerne have et socialt liv, for det er heller ikke sjovt at sidde og lave lektier hele tiden. Derfor har vi samlet nogle råd, som både giver dig bedre karakter, samtidig med, at de også gør det lettere og hurtigere for dig at studere.
Rådene kan bruges af alle aldersgrupper.

Tag noter til alle fag
Prøv at kig rundt i din klasse og læg mærke til, hvem der tager noter og hvem der ikke gør. Det vil næsten altid være de elever, som får den bedste karakter, som også tager noter. Selv de elever som har let ved at huske ting, vil ofte få bedre karakter, hvis de begyndte at tage noter.

Det er beviseligt, at noter hjælper os med at huske ting bedre. Meget tyder på, at det er bedre at tage noter på den gammeldags måde ved hjælp af kuglepen og papir. Det er, fordi din hjerne skal tænke mere, og du bliver nødt til at formulere kortere sætninger.

Dog er det langt lettere at sætte det hele i et hurtigt system, når du skriver på din computer, så det vigtigste er, at du gør det, som du bedst kan lide. Alt behøver ikke være optimalt.

Det er også en god idé at tage billeder af læreren eller underviserens tavle og så gemme dine noter samme med disse tavler. Med mobiler kan du endda optage hele timen, og det kan være en god idé at gøre, så du kan forstå dine noter et halvt år efter. Ofte vil du ikke benytte det, men det er klart den bedste løsning.

Sæt alt i et simpelt system
Alle dine noter skal du gemme under fag, så du hurtigt kan finde alt relevant information frem. Det er en god idé at skrive nogle stikord til hver lektion, så du ved, hvad lektionen handlede om.

I et program som Evernote, som er lavet til noter, kan du gemme lydoptagelse og billeder til dine noter. Her kan du også oprettre tags og på den måde bliver det let at finde frem til, hvad lektionen handlede om fem måneder senere. Hvis du skal skrive en opgave om tre måneder, er det rart, hvis du kan søge i tags, så du ikke skal til at gennemgå alle dine noter.

Et godt system kræver, at du gider bruge 5 minutter på det efter hver lektion, men det vil spare dig mange timer, når du skriver opgaver eller skal til eksamen.
Med et system vil du ende med at kunne skrive opgaver og læse til eksamenen langt mere effektivt. En af de helt store fordele ved at studere effektivt er, at du både har tid til at være social og have et studenterjob. På den måde ender du ikke ligesom mange af dine venner med en kassekredit, som de en dag skal betale af. Mange tænker ikke over, hvad de betaler i rente, fordi de aldrig kigger på den årlige rente. Du kan se et eksempel på, hvordan det fungerer her.