Pas på, når dit barn har vintertøj på i bilen

Nu når vintermånederne indtræffer, skal garderoben udskiftes fra de kortærmede i Polo shirts og toppe. De tykke trøjer skal nu ligge forrest i skabet. Da de helt små børn ikke selv kan give udtryk for, om de har det koldt eller varmt, må de altid som det mindste have et godt lag tøj på.

Mange lag tøj eller store flyverdragter kan dog påvirke virkningen af sikkerhedsselen i bilen. Derfor må du være opmærksom på, om sikkerhedsselen kommer til at sidde tæt nok på dit barn. Det er især, hvis uheldet skulle være ude, at sikkerhedsselen ikke kan fungere på optimal vis, hvis for meget tøj ligger mellem denne og barnets krop.

Giv barnet flyverdragten på i børnehaven
Selvom flyverdragten ikke er til at komme udenom, når man snakker kulde og børn, så bør du så vidt, som det er muligt undgå at spænde dit barn fast i bilen, mens det er iført flyverdragten. Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det ikke muligt at stramme selen på tilstrækkelig vis. Selen skal helst så tæt på barnets krop som muligt.

Når der kommer en stor flyverdragt mellem selen og barnet, vil selen spænde på flyverdragten fremfor barnet. Desuden kan selen ved uforudsete opbremsninger skære direkte ind på barnets mave. I værste tilfælde kan det medføre alvorlige indre blødninger.

Det samme gør sig gældende, selvom du kører med lave hastigheder, og din bil mod forventning skulle blive påkørt bagfra. Dette er ikke et utænkeligt scenarie midt i myldretrafikken.

Tænk lag på lag
Uanset om dit barn skal ud i den bornholmske vinterkulde eller med på en køretur, bør du tænke lag. På bilturen kan du i stedet for den store vinterjakke give dit barn et tæppe. Dette er et tyndere alternativ, som er langt mere sikkert ift. selens effektivitet.

Hvis du dog alligevel må sætte dit barn ind i en kold bil iført flyverdragt eller andet stort vintertøj, kan du som den bedste løsning hertil spænde sikkerhedsselen så godt som muligt.

Hvis dit barn skal i børnehave, hvor den kolde luft skal nydes, bør du tænke i lag. Start med et tyndt lag uld, da det giver en god basistemperatur for dit barn. Også en striktrøje, uldsokker samt varme hjemmesko er ideelle, når dit barn skal lege indenfor i børnehaven eller i SFO’en.