Gode råd til at holde fester derhjemme

Det kan være en stor mundfuld at holde fester derhjemme. Der er meget, der skal planlægges og holdes styr på, så herunder finder du nogle gode råd til, hvordan man gør planlægningen lettest for sig selv, og hvad man skal huske at have styr på.

Sådan undgår man sure naboer
Man kan selvfølgelig ikke undgå at komme til at larme, når man holder fest derhjemme. Der er mange mennesker samlet på et lille areal, så der vil være høj snak og støj, og så vil der måske også blive spillet høj musik. For at undgå at ens naboer brokker sig over larmen, er det en god idé at advare dem på forhånd. Snak med de naboer, der vil komme til at blive mest generet af larmen et par dage i forvejen, så de er forberedte på det. Det er god skik og vil også forhindre at nogen brokker sig over den pludselige og uventede larm. De fleste naboer har det sikkert fint med, at der bliver spillet høj musik engang i mellem, så så længe det ikke tager overhånd, bør man ikke være bekymret, hvis man kommunikerer med naboerne først.

Hav styr på maden og drikkevarerne
De fleste fester, man holder derhjemme, er i forbindelse med en særlig anledning, og derfor skal der selvfølgelig også serveres mad og drikkevarer. Hvor meget mad man skal servere kommer helt an på, hvilken slags fest man holder. Til en konfirmation, et bryllup eller en rund fødselsdag er der tradition for at servere rigtig meget mad, men holder man studentergilde eller noget lignende, er det sjældent nødvendigt med tre retters mad. Drikkevarerne skal der være masser af, og en god idé er at bestille catering, så det hele kommer udefra. Drikkevarerne skal selvfølgelig holdes kolde, så derfor kan man købe masser af isterninger. Hos istilfest.dk kan man købe store mængder af isterninger og knust is, så man kan holde alle drikkevarerne kolde igennem hele festen.

Gør det let for dig selv
Det er uden tvivl et stort arbejde at stå for planlægningen og afholdelsen af et stort arrangement i sit hjem, så man kan lige så godt gøre det så let for sig selv som muligt. Planlægningen er svær at komme udenom, men man kan alligevel gøre det så let for sig selv som muligt ved at gå i gang med planlægningen i god tid.

Der er intet værre end at tage forhastede beslutninger, fordi datoen for festen nærmer sig, så man ikke kommer til at få den fest, man ønsker. Går man i gang i god tid, skal man ikke være bekymret for at skulle gå på kompromis, da man har mere tid til at få det hele på plads, så det kan blive helt perfekt. Man kan også tænke længere over tingene og gøre sig sikker på, at man har overvejet forskellige løsninger og muligheder, og til sidst træffer de helt rette beslutninger.

Man kan ikke kun gøre festen lettere for sig selv ved at planlægge godt og sørge for, at der er styr på det hele. Det er en stor fordel at vælge at hyre serveringspersonale, hvis der skal serveres meget mad. En tre-retters menu til bryllup, konfirmation eller runde fødselsdage er besværlig at holde styr på, når man selv er vært. Der er så meget andet, man skal se til ud over det, så ved at hyre serveringspersonale til at servere maden og sørge for at gæsterne ikke løber tør for drikkevarer, behøver man ikke selv at bekymre sig om det. Så har man meget mere tid til gæsterne og kan nyde det hele fuldt ud.

Lej udefra i god tid
Især i højsæsonerne skal man sørge for at bestille alt, hvad der skal lejes udefra i god tid. Udlejningsfirmaerne har ikke ubegrænsede mængder af stole, borde og service, så man skal sørge for at sende invitationerne ud i god tid, så alle de inviterede gæster kan nå at melde tilbage om de deltager, hurtigt nok til at man kan nå at få fat på nok stole og borde. Menuen skal også bestemmes så hurtigt som muligt, så man kan få et overblik over hvor meget og hvilken type service, man skal leje.