Forkæl smagsløgene med spændende retter

I Danmark har vi en stolt madtradition, som byder på masser af kogte kartofler og sovs. Kød er ofte en stor del af menuen, og vi kaster os sjældent ud i de mest spændende råvarer eller krydderier. Generelt er vi glade for salt og peber og de råvarer, vi kender, men hvis du vil forkæle dine smagsløg lidt, er det altså ikke helt dum at kigge uden for Danmarks madgrænser.

Thaimad med masser af grønt
Skal du prøve kræfter med eksotisk mad, er nudler i wok for eksempel et godt bud, da det er ganske nemt at tilberede. Der er gerne masser af grøntsager i sådan en ret, og du kan bruge stort set hvad som helst i den, så det er også en god måde at få tømt ud i køleskabet på. Krydr det godt med en omgang karry og friskpresset lime, og hæld eventuelt kokosmælk i for at få en lækker, cremet konsistens. Hvis du kan lide peanuts, er det helt perfekt at hælde sådan nogle over, når retten er klar til servering, og koriander på toppen er også et hit.

Indisk med linser og bønner
Indisk mad er ofte vegetarisk, så hvis du forsøger at skære ned på kødet, er det helt perfekt, og generelt smager det hammergodt – vegetar eller ej. I stedet for kød bruger man ofte den indiske ost paneer i eksempelvis retter med marsala, som er en indisk krydderiblanding. Ellers er de også meget glade for bønner og linser i deres retter, og så serveres de typisk med lækre ris. Er du ikke helt sikker på, hvordan du skal gribe det indiske køkken an, kan du i stedet vælge at besøge Chai Shai, som er en indisk restaurant København, og ellers er det altså bare om at kaste sig ud i det.

Mexicansk med chili og lime
Mexicansk mad byder generelt på massevis af limejuice, chili og majs. Retterne er typisk lavet med ”mexicanske pandekager” af den ene eller anden art – det kan altså være både bløde og hårde tacos eller tortillabrød. I disse kan du fylde stort set hvad som helst, så det kommer til at passe til dine smagsløg, men mexicanerne selv er især glade for krydret kød i deres mad. Vil du gøre det lidt sundere, kan du supplere med massevis af grøntsager, og så er det naturligvis ikke til at komme uden om en god omgang guacamole.