Find det rigtige boliglån

Går du med overvejelser om at købe din egen bolig? Måske endda på solskinsøen? Så går du sikkert også med tanker om økonomi og lån. Det er nemlig langt de færreste, der kan købe en bolig uden at skulle optage et boliglån. Det kan dog være meget svært at gennemskue, hvilket boliglån der er det bedste. Herunder kan du få nogle gode tips til, hvordan du kan finansiere din bolig. Der er forskellige muligheder, og du skal naturligvis vælge den finansieringsmulighed, der passer bedst til dig og din økonomiske situation.

Optag realkreditlån
Hvis du har mulighed for det, er det meget fordelagtigt at optage et realkreditlån, når du skal købe en bolig. Realkreditlånet er det mest populære lån til at finansiere en bolig. Realkreditlånet optages kun af boligkøbere, der mangler finansiering. Realkreditlånet består af obligationer, som opkøbes. Lånet er et meget sikkert lån, der udbydes på baggrund af en grundig vurdering af boligen og din økonomiske situation. Derfor er realkreditlånet også et meget billigt lån, hvorfor det er meget populært og fordelagtigt. Du kan højst finansiere 80% af boligens købesum med et realkreditlån. 60% af boligens købesum kan finansieres gennem et realkreditlån, hvis der er tale om et fritidshus.

Søg om et lån i banken
Et banklån er en populær løsning, når boligen skal finansieres. Nogle boliger kan ikke finansieres gennem et realkreditlån – af flere årsager. Blandt andet kan det skyldes, at boligens købesum er lav, eller at realkreditinstituttet vurderer, at lånet ikke er sikkert nok. Derfor er der rigtig mange, der kontakter banken. Et boliglån i banken består typisk af 15% af boligens købesum, men lånet kan også blive større eller mindre. Hvis du vil optage et boliglån i banken, er det en god idé at undersøge forskellige boliglån hos forskellige banker. Hos froes.dk kan du læse meget mere om boliglån, ligesom du kan på de fleste bankers hjemmesider.

Alternative lån
Der findes også alternative låneformer til dig, der ønsker at købe bolig. Dog er et realkreditlån i kombination med et boliglån i banken klart den billigste løsning. Alternativerne er eksempelvis lån, der kan optages online. Disse lån virker attraktive for nogle, fordi der er mange fordele forbundet med lånene. Lånene er dog typisk meget dyrere end banklån.

Når du skal optage et lån til finansiering af din bolig, er det vigtigste, at du undersøger forskellige muligheder. Spørg din bank til råds, inden du tager en beslutning.