Derfor foretrækker mange danske boligkøbere et fastforrentet lån

Der findes mange forskellige måder at finansiere et boligkøb på.
Uanset om du skal investere i en mindre lejlighed i storbyen eller en stor villa ved vandet, så kommer du formentlig ikke uden om at optage et realkreditlån. I dag foretrækker mange danskere et fastforrentet realkreditlån, selvom der også er en lang række fordele ved et lån med variabel rente. Hvorfor de fastforrentede lån er blevet så eftertragtede, kan du blive meget klogere på her.

God beskyttelse af friværdien
Det karakteristiske ved et fastforrentet lån er, at renten ligger fast i hele lånets løbetid. Renten ændrer sig derfor ikke. Dette er bl.a. med til at sikre optimal beskyttelse af friværdien i boligen, hvis renten stiger. Man skal dog være opmærksom på, at den månedlige ydelse på dit boliglån godt kan ændre sig, hvis bidragssatsen ændres.

Friværdien er – hvis du skulle være i tvivl – forskellen mellem den nuværende ejendomsværdi og restgælden efter xx år. Der vil i fremtiden være mulighed for at låne i boligens værdi, hvis man for eksempel skal ud at købe nye møbler eller drømmer om en ny familiebil. Det er uden sammenligning den billigste måde at låne på.

Maksimal sikkerhed og stabilitet
Med et fastforrentet lån er du sikret en tryg og uforstyrret nattesøvn, idet du undgår økonomiske bekymringer. Du ved nemlig lige præcis, hvor mange penge du skal af med hver måned, idet renten er den samme måned efter måned. Dette er med til at sikre en god stabilitet i din privatøkonomi.

Selvom der også er visse fordele ved et lån med variabel rente, så er det uden tvivl lettere at budgettere med et fastforrentet lån. Har du brug for yderligere info, så læs mere her.

Renten er lav lige nu
Det er korrekt, at den faste rente er lidt højere end den variable, men forskellen er i øjeblikket så lille, at man ikke skal være bange for at optage et fastforrentet realkreditlån. Den lave rente giver dig mulighed for at investere i ny bolig uden at blive ruineret af renter.

I din jagt på det rette lån kan du med fordel gøre brug af en online beregner med mulighed for sammenligning af lånetyper. På den måde kan du snævre dig ind på den mest attraktive lånemulighed.

For at blive klogere på, hvor lav renten er lige nu, bør du tage kontakt til din foretrukne bank. Du skal under alle omstændigheder have fat i banken. Banken kan nemlig – foruden at udstede et boliglån – hjælpe dig med at lægge et realistisk boligbudget. Du har desuden mulighed for at få et lånebevis, hvis du ønsker det. Et lånebevis giver dig mulighed for at slå til med kort varsel, når du endelig finder din drømmebolig.