Bornholms spændende oplevelser tiltrækker turister

Solskinsøen har hvert år glæde af omkring en halv million turister, som både kommer rejsende fra det øvrige Danmark og fra resten af verden. Dermed spiller turismen en enorm rolle på Bornholm og opfattes også som et af øens vigtigste erhverv – og i år har ikke været nogen undtagelse. Bornholms smukke natur og mange sommerhuse, ferielejligheder og hoteller har i år stået klar til de mange turister som sædvanligt, men klippeøen har også haft mange spændende oplevelser og aktiviteter at byde på.

Turister vil have action
Mange af Bornholms turister valgte i år at holde en aktiv ferie og nyde godt af nogle af de mange spændende oplevelser, Østersøens perle har et byde på. Mange valgte at prøve kræfter med klipperappelling, hvor instruktører lærer de deltagende at fire sig ned af nogle af øens lodrette klippesider.

Da Bornholm netop er det eneste sted i Danmark, der byder på klippelandskaber, valgte mange turister i år også at begive sig ud i klippeklatring. Ved klippeklatring har de besøgende nemlig, på samme måde som ved klipperappelling, en chance for at komme helt tæt på klippeøens rå natur. Og da aktiviteten byder på mange forskellige ruter og sværhedsgrader, er det en sjov oplevelse for begyndere såvel som for de mere rutinerede.

Bornholm byder på rigeligt med spændende oplevelser og aktiviteter, som turisterne kan drage fordel af for at få en uforglemmelig ferie på den naturskønne ø. Og det er let at finde oplevelser, der henvender sig til både børn og voksne. Find flere her.

Endnu en actionpræget aktivitet som mange af Bornholms turister valgte at kaste sig ud i, i år, er mountainbiking. Mountainbiking er en populær aktivitet verden over, og øens smukke og bakkede skovlandskaber er oplagte til de mountainbikekurser, turisterne med glæde deltager i. Her lærer de alt om teknikkerne og sikkerheden bag sportsgrenen samtidigt med at de får brugt deres benmuskler og oplevet den smukke natur i første parket.

Oplevelser for de vandglade
Solskinsøens turister tiltrækkes i år også af oplevelser, der nydes på og under vandet. Mange har nemlig valgt at nyde en tur i kajak, hvorfra man kan opleve Bornholms smukke natur og blå vandhuller. Samtidigt giver oplevelsen god motion, hvilket i høj grad er blevet populært at gøre til en del af sin ferie. Bornholms kystlinje er hele 141,4 kilometer lang og danner derfor rammen om mange smukke og uforglemmelige oplevelser.

Endnu en spændende oplevelse, de vandglade turister holdt af at kaste sig ud i i år er undervandsjagt. Her lærer turisterne at jagte fiskene der, hvor de holder til mens de selv svømmer rundt mellem havbundens tang. Det er svært at finde fiskene, der gemmer sig godt, hvilket har gjort aktiviteten populær, da turisterne holder af udfordringer og spændende oplevelser. På baggrund af oplevelsen kan turisterne desuden danne sig et levende billede om øens historie, da hvalfangst før i tiden var et vigtigt erhverv på øen. I dag er Bornholm dog mest kendt for sine røgede sild, som indbyggerne såvel som de besøgende også i år har nydt at sætte tænderne i.

Transporten er ikke en udfordring for turisterne
At Bornholm er en relativt lille ø, er en stor fordel for turisterne, der holder af de korte afstande mellem seværdighederne. De turister, der medbringer deres egen bil, bruger nemlig ikke størstedelen af tiden på at komme fra den ene seværdighed fra den anden, men får derimod mest muligt ud af tiden. De turister, der ikke har mulighed for at køre i bil, vælger ofte den populære løsning med at leje cykler, og nyder således øens storslåede natur mens de på en aktiv måde kommer vidt omkring.