Ny app fortæller, hvor den maritime branche kan få hjælp

Ny app fortæller, hvor den maritime branche kan få hjælp

En gang var et kort nødvendigt for at finde vej, eller telefonbogens rubrikker, for at finde hjælp til en opgave. I dag, med mobilen og internettet, er det let at finde frem til en løsning, og for at gøre det endnu nemmere for skibene, som besøger Rønne Havn, har virksomhedsnetværket Offshore Center Bornholm (OCB) udviklet service-appen OCBornholm.

Den giver et nemt og hurtigt overblik over den service, som tilbydes til maritime og offshore behov og er lige til at downloade på mobilen, fortæller OCB i en pressemeddelelse.

OCBs koordinator, Lone Reppien Thomsen, fortæller, at det er de maritime gæster og kunder, der har åbnet netværkets øjne for, at der er brug for en app, der samler alle de services, som medlemmerne af OCB kan tilbyde.

De maritime gæster er nemlig gang på gang blevet overrasket over, hvad de egentlig kan få hjælp til, når de besøger Rønne Havn, oplyser hun.

Et skib er et produktionsapparat, og hvis noget går i stykker, så skal det laves hurtigst muligt for, at produktionen kan fortsætte. Her står medlemmerne i OCB klar til at hjælpe, også selv om det er lørdag eftermiddag. Gennem generationer har de bornholmske virksomheder serviceret det maritime erhverv, og det ligger derfor i virksomhedernes dna, at et nedbrud skal løses her og nu.

Og er der brug for hjælp til vedligeholdelsesopgaver, småreparationer, eftersyn af sikkerhedsudstyr eller godkendelser af ramper, hydraulik og så videre, så står medlemmerne af OCB også klar.
– Vi troede, at det var alment kendt i den maritime branche, men vi har simpelthen glemt at gøre nok opmærksom på, hvad Bornholm kan tilbyde til den maritime branche, både med hensyn til beliggenhed og veludbyggede services og kompetencer, siger Lone Reppien Thomsen i pressemeddelelsen.

Appen OCBornholm er møntet på sitemanagers eller samarbejdspartnere, der hurtigt skal have indblik i, hvem på Bornholm, der kan kontaktes for at få hjælp til et konkret problem.