45 ejere af autocampere mødes til træf i Svaneke

45 ejere af autocampere mødes til træf i Svaneke

For de fleste kan det være svært at forstå, hvorfor man vil tilbringe de fleste af sine weekender i en bil der koster mindst en halv million kroner, og som mest af alt ligner et kogevasket haveskur på hjul. Men for Henrik Kaufmann og 45 andre gæster på Hullehavn Camping giver det god mening.

De er alle deltagere på VW California Club Danmark’s årlige træf, der i år bliver holdt på den lille hyggelige campingplads sydøst for Svaneke.

VW California er fællesnavnet for Volkswagens serie af autocampere, som alle er baseret på VW’s Transporter kassevogne, og som er blevet fremstillet siden 2003.

– Det er andet år vi holder træf. Sidste år var vi på Rømø, og der blæste det 15 meter i sekundet og regnede vandret, så det her er jo dejligt, siger Henrik Kaufmann, mens han breder armene ud og misser smilene mod solen, der bager ned fra en blå himmel.

Til klubbens træf på Hullehavn Camping er de 45 deltagere fordelt på 22 biler fra tre forskellige lande. Det er en del færre end sidste års træf på Rømø, hvor 35 biler fra fire lande deltog, men det bekymrer ikke Henrik Kaufmann.

– Det er fordi deltagerne fra England, som vi havde mange af sidste år, er blevet væk. Bornholm er for langt væk for dem. Det vidste jeg godt, da jeg planlagde træffet, men til næste år er vi et andet sted i Danmark, og så er de engelske deltagere med igen, spår han.