PLE: Museumsbyggeri kan betyde arbejde til 50 ansatte

Center for Regional-og Turismeforskning (CTR) i Nexø vurderede i en rapport fra 2015, at udvidelsen af Bornholms Kunstmuseum og den tilhørende nybygning af kulturhistorisk museum vil give håndværkerne arbejde for, hvad der svarer til 47 fuldtidsstillinger i anlægsperioden.

Rapporten fra dengang blev beregnet ud fra en byggesum på 90 millioner kroner – et beløb, som godt kan gå hen og blive væsentlig større, uden at der dog kan sættes konkrete tal på endnu. Det kan der først, når opgaven har været i udbud og museerne får de konkrete tilbud på opgaven ind fra øens byggefirmaer.

Men uanset hvad, så er det uden for enhver tvivl, at det kommende museumsbyggeri vil være vigtigt for beskæftigelsen i anlægsbranchen på Bornholm.

Direktør Jens Kofoed i byggefirmaet PL Entreprise, som blandt andet har bygget en stor del af det nye Campus Bornholm i Rønne, siger:

– I anlægsbranchen klapper vi i hænderne, hver gang der er nogen, der vil bygge noget nyt – og jeg vil sige, at jo før det her byggeri kan gå i gang, jo bedre.

Han vurderer ligesom CTR, at cirka 50 mand beskæftigede i byggeriet lyder rigtigt:

– Efter at vi nu har haft høj aktivitet i lange tider, så står vi lige nu i et vakuum, for der er ikke nogen store byggerier på øen længere. Så vi glæder os over, at der snart skal bygges igen – og jeg håber på, at det kommer i gang hurtigst muligt.

– Vi er flere bornholmske firmaer, som glæder os til at se, hvad de kommer med, og jeg er ikke i tvivl om, at opgaven uden problemer kan løftes og bygges af bornholmske virksomheder.