Flygtninge mangler venner på Bornholm

Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark, men lige nu mangler flere end 18 flygtninge en ven på Bornholm. Derfor leder Dansk Flygtningehjælp efter frivillige, oplyser Katja Laukkonen Ravn, kommunikationskonsulent i Dansk Flygtningehjælp, i en pressemeddelelse, som fortsætter:

– Som frivillig kan du være med til at gøre en stor forskel for flygtninges overskud og troen på fremtiden. En frivillig ven kan være en hjælpende hånd i hverdagen, men også have en stor betydning for at skabe nye netværk for flygtninge, som kan være nøglen til at komme ind i det danske samfund og ud på arbejdsmarkedet, siger Lone Tinor-Centi, chef for Dansk Flygtningehjælps Frivilligafdeling, i meddelelsen.

Som frivillig ven eller netværksperson bliver man matchet med en flygtning eller flygtningefamilie. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

– Gennem vores arbejde ved vi, at det personlige møde mellem flygtning og frivillig kan være afgørende for at flygtninge klarer sig godt og lærer mere om hverdagsdanmark, fortæller Lone Tinor-Centi.

Dansk Flygtningehjælp oplever en stor efterspørgsel blandt kommunens flygtninge efter frivillige venner og netværkspersoner. Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner. Derfor kan man som frivillig både melde sig alene eller sammen med sin familie.

Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen og hvor tit, man vil mødes. Dansk Flygtningehjælp opfordrer dog til, at man ses regelmæssigt.

Interesserede kan kontakte frivilligkoordinator på Bornholm Gitte Grønnegaard på mail [email protected] eller tilmelde sig på flygtning.dk/ven.