Brostensbal og langbordsmiddag: Nye ting på vej i torvehallen

Lægger man vejen forbi Torvehal Bornholm i Rønne i disse dage, så kigger man forgæves efter Stigs Oliven, Kobbevang Økogrønt, Nord Snaps og alle de andre stadeholdere. I stedet får man øje på håndværkere, som saver, hamrer, og skruer i den ene ende af den store hal. De har allerede lavet et halvtag og arbejder videre med resten af den ombygning, torvehallen har sat i gang.

Den er kendt som et sted, hvor man kan købe et udvalg af lokalt producerede fødevarer og nyde en kop kaffe i stedets café. Sådan har det været siden åbningen, og sådan vil det fortsat være, men det skal også være et sted, hvor folk mødes, synes Trine Køhlert og Brian Jensen, som driver cafeen.

– Vi er ved at lave et musikprogram, så der kommer musik i gården henover sommeren, deriblandt et rigtigt brostensbal med kulørte lamper og det hele. Det må vi have, siger Trine Køhlert.

Caférummet vil de forsøge at sælge som et sted, hvor man kan holde møder og leje sig ind til lukkede arrangementer i både dag- og i aftentimerne, og i salgshallen har de en idé om at arrangere nogle langbordsmiddage.

– Nogle middage, hvor folk kan komme ind, og vi kan have staderne åbne, og så kan man gå fra stade til stade og forsyne sig med det, man skal spise. Det er en anden idé, vi går og arbejder med lige nu, siger hun.

Et sted for alle

Endelig vil torvehallen gerne opfattes som et sted, der er for alle. Et sted, hvor man kan komme hen, hvis man producerer noget, man vil vise frem for kunderne og finde ud af, om det er noget, der virker eller ej.

– Derfor har vi lidt i støbeskeen at lave en månedlig markedsdag, hvor vi inviterer alle, der producerer noget. Det kan være hvidløg, tomater, kage eller noget helt fjerde. Så er det den dag, man kan komme og sælge sine ting. Det har vi god succes med til vores høst- og julemarkeder. Det er for at gøre stedet tilgængeligt for så mange mennesker som muligt, fortæller Trine Køhlert og tilføjer:

– Det gør, at kendskabet til stedet bliver større, og at vi ikke opfattes som et sted, der kun tager de etablerede producenter. Det skal være for alle.