Se de dejligste billeder fra læserne: Årets pletskud blev taget på Hasle Strand

I juledagene udskrev Bornholms Tidendes webredaktion en fotokonkurrence på tidende.dk. Spørgsmålet var simpelt: Hvem har taget årets pletskud? Vi udloddede avisens midtersider, og vinderen afsløres i dag på de næste sider.

På Bornholms Tidendes Facebook-side strømmede over 150 skønne bornholmske billeder ind, og de blev suppleret af de fotografier, redaktionen fik tilsendt pr. email. Således havde vi i alt omkring 200 fotografier at vælge imellem.

___asset_placeholder_0___

Vi modtog billeder af kendte bornholmske vartegn og mindre kendte afkroge. Billeder med liv og mennesker og billeder af smukke landskaber. Vi har modtaget motiver fra alle årstider. Barske, kolde vinterbilleder, hyggelige sommerskud, og farverige efterårsfotos. Foråret er fraværende, idet 2018 som bekendt nærmest gik direkte fra hård vinter i april til højsommervejr i maj.

Web-redaktionen udvalgte ti favoritter, ud af hvilke Bornholms Tidendes pressefotograf Berit Hvassum fik til opgave at udpege årets pletskud. En svær opgave, viste det sig, og i sidste ende måtte web-redaktør Tommy Kaas vælge vinderen, da fotografen havde indsnævret feltet til to.

Og vinderen blev: Sanne Palm Nielsens aftenmotiv fra Hasle Strand med badebold, solnedgang og strandhygge.

– Det fungerer godt, selv om det er et solnedgangsbillede i modlys. Man kan se, at det er Bornholm med klipperne, og jeg er vild med pigens spredte fingre. Jeg kan godt lide, at der er flere historier presset ind i billedet, så man som beskuer kan lade blikket vandre hen over billedet.

Herunder kan I se vinderbilledet og de ni andre finalister.

Tidende.dk siger tak til alle jer, der har delt jeres flotte billeder med os.

Læs også:

Vinderbilledet. Foto: Sanne Palm Nielsen

Sæbebobler og børneleg på Folkemødet. Foto: Christina Hobel Husted

Dronefotoet over landtangen ved Opalsøen og Hammersøen var tæt på at løbe med hæderen som Årets pletskud. Foto: Martin Birk

Så bliver det ikke meget mere dansk, lød fotojournalistens umiddelbare reaktion på sommermotivet fra Sandvig Bugt. Foto: Hans Klüche

Et familiebillede, der ikke kræver yderligere forklaring. Foto: Jørn Thyge-Nielsen.

En lille dreng undrer sig over bornholmsk studentertradition. Foto: Marianne Lind

En attraktiv efterårsdag. Foto: Allan Smed

En aftenstund ved Hammershus set fra luften. Foto: Per Frost

To toppolitikere, der nærmede sig hinanden politisk i 2018. Foto: Jagna Norén

Færgen Leonora Christina sejlede sine sidste ture til og fra Bornholm i 2018. Foto: Kristian Kirk Mailand