Lovende forpremiere på stor musical om Leonora Christina

– Goddag! Nej hvor dejligt, I svarer igen – kan I også høre mig deroppe på balkonen?!

– Ja!

Nemlig, det kunne vi godt – også helt oppe på 2. balkon i Odeon, Odenses relativt nybyggede musik-, teater- og konferencehus, hvor Bornholms Tidendes udsendte befandt sig.

Det var instruktøren Peter Langdal, der således fra scenen klokken 13 lørdag bød velkommen til forpremieren på teatrets største satsning nogensinde, nemlig den nyskrevne musical Leonora Christina.

Den handler om kongedatteren (1621-1698), som blandt meget andet måtte lide den tort sammen med sin mand, Corfitz Ulfeldt, at sidde fængslet på Hammershus i 17 måneder, ligesom hun senere alene sad fængslet i Blåtårn på Københavns Slot i 22 år.

– Hvor har vi glædet os til at spille for nogle rigtige mennesker. Vi øver stadigvæk, så hvis vi ikke er hjemme inden midnat, er det derfor, fortsatte Peter Langdal spøgefuldt sin velkomst.

Og forestillingen varede da også, inklusive pause, “kun” cirka tre timer og 20 minutter.

Orkestergraven var fyldt op af et symfoniorkester på 70 medlemmer, og i skuespillertruppen finder man blandt andre navne som musicalveteranen Stig Rossen, Troels Lyby, Xenia Lach-Nielsen, som spiller Leonora Christina – og ikke mindst den bornholmske skuespiller Joakim Lind Tranberg som hendes bror, Frederik III.

Mandag er der endnu en forpremiere, inden den egentlige premiere finder sted tirsdag. Først derefter bliver forestillingens endelige spillelængde meldt ud, ligesom anmelderne vil fælde deres dom.

Foto: Odense Teater