Lea: Færgen er blevet for usikker – det er et kæmpe problem

– Jeg synes det er et meget højt tal, og jeg synes det lyder helt barokt, lyder det bornholmske folketingsmedlem Lea Wermelins (S) umiddelbare reaktion på den opgørelse af færgeaflysninger, Bornholms Tidende har foretaget.

Hun fortæller, at netop aflysninger er en af de problemstillinger hun oftest bliver konfronteret med, når hun taler med bornholmerne om færgebetjening.

– Færgen er blevet for usikker, så man ved ikke, om man kan regne med, at den sejler. Det er et kæmpe problem for hele Bornholm. Det bliver vi nødt til – politisk – at tage meget, meget alvorligt. Hvis man ikke kan regne med færgen, kan vi ikke få vores ø til at fungere, slår hun fast og uddyber:

– Som øboer er vi vant til og har forståelse for, at vejret en gang imellem kan blive så hårdt, så færgerne ikke kan sejle, men det må aldrig blive en hverdagsting, at færgen er aflyst. Det er det nu, og det er ikke til at leve med.

Hun bebuder, at hun i den kommende uge vil konfrontere transportminister Ole Birk Olesen (LA) med Bornholms Tidendes opgørelse, i et forsøg på at få ham til at aktivt ind i problemerne med færgetransporten til og fra Bornholm.

– Indtil nu har han været mest optaget af at holde sig ude af den her sag, men bornholmerne har altså brug for en tranportminister, der er minister for hele landet – også for Bornholm, og det har vi manglet indtil nu, siger Lea Wermelin til Bornholms Tidende og fortsætter:

– Transportministeren nødt til at tage stilling til, om det, i lyset af at forligskredsen bag færgeaftalen har fundet mange flere penge end Færgen fik for at drive ruten, er i orden med så mange aflysninger, som vi oplever nu. Jeg mener ikke det er i orden.

Læs også: