Kurator: Vi solgte til højestbydende

Kurator for konkursboet Den Danske Keramikfabrik mener, at de interesserede købere til konkursboet blev opfordret til at afgive deres endelige og højeste bud, oplyser advokat Per Astrup Madsen, partner og certificeret insolvensadvokat i DLA Piper Denmark Advokatpartnerselskab, der behandlede konkursboet.

– I forbindelse med mit arbejde som kurator med afhændelse af konkursboets aktiver, blev der holdt en budrunde blandt de potentielle købere, der havde udtrykt interesse i at erhverve aktiverne. I budrunden blev de interesserede købere opfordret til at afgive endelige og bindende bud. Salgsprocessen skete efter aftale med panthaverne, der havde pantesikrede krav for et væsentligt højere beløb end aktivernes værdi.

Efter udløbet af budfristen har kurator – efter aftale med panthaverne – accepteret det højeste bud på aktiverne. Konkursboets aktiver er således solgt til den højstbydende, oplyser Per Astrup Madsen.

– At en interesseret køber ikke er fremkommet med sit bedste bud i den endelige og bindende budrunde, har kurator og panthaverne ikke mulighed for at tage hensyn til, når der var indbudt til at afgive endelige og bindende bud, oplyser advokaten.

Læs også: