Drabsvideo deles blandt unge på Bornholm: Jeg fik en mærkelig følelse i kroppen af at se den

Emil modtog for nylig en video, som han gerne ville have været foruden. Videoen viste drabet på en af de to unge kvinder, en dansker og en nordmand, der blev dræbt i Marokko i december.

– Det var selvfølgelig hårdt at se. Jeg vil ikke sige, at jeg blev ked af det, men jeg fik en mærkelig følelse i kroppen, siger den 14-årige skoleelev fra Bornholm.

Det var en af Emils venner, der havde sendt drabsvideoen til ham. Hele vennegruppen havde set den.

– Vi har også set den sammen på et tidspunkt, men vi har ikke snakket så meget om den. Det er en hård video at se, og den påvirkede os alle sammen, siger han.

Emil slettede videoen dagen efter, han havde modtaget den. Han sendte den ikke selv videre til nogen, fortæller han.

– Jeg tænkte, at det kunne jeg ikke være bekendt, og så havde jeg hørt, at det kunne være strafbart at dele den. Det er ikke godt, at den bliver delt. Den kommer hurtigt rundt, når folk bare sender den videre. Det er synd for vedkommendes familie, siger han.

Videoen florerer mange steder i landet – især blandt børn og unge. Det fortæller flere medier.

Emil ved ikke, hvor udbredt videoen er på Bornholm, men han ved, at den kan sætte sine spor hos dem, der ser den.

– Det var jo en dansker, det gik ud over. Så kommer det tæt på i forhold til, hvis det var en fra et andet land, siger han.

Emil
Emil er et opdigtet navn. Den 14-årige dreng ønsker at være anonym, da det kan være strafbart at dele videoen. Selvom han ikke selv har delt videoen, vil han derfor gerne beskytte de af sine venner, der har delt den. Drengens rigtige navn er redaktionen bekendt.

Drabsvideoen
24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland var på ferie i Marokko, da de på brutal vis blev slået ihjel i et populært turistområde. De blev fundet dræbt 17. december.

Den omtalte video, der også deles blandt børn på Bornholm, viser angiveligt drabet på en af de to kvinder.

Delingen af videoen er muligvis et brud på straffelovens paragraf 264 d., der siger, at det er strafbart at videregive billeder af en person “under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden”.

Bornholms Politi opfordrer til at slette videoen med det samme, hvis man modtager den.

Læs også: