Coop vil lave kødbakker af genbrugsplast og spare 900 tons ny plastik

Kødbakkerne i Coop skal i fremtiden produceres af genanvendt plast. Med den omstilling bliver miljøet sparet for 900 tons ny plast, lyder det i en pressemeddelelse fra detailvirksomheden, der blandt andet står bag Kvickly og brugerne.

På årsbasis drejer det sig om mere end 40 millioner kødbakker, og forbrugerne kan allerede nu finde bakkerne i Coops butikker, lyder det.

De nye kødbakker er fuldstændigt lige så rene og praktiske, som de gamle bakker. Den eneste forskel er, at plasten har haft et tidligere liv som for eksempel vandflaske, fortæller CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese.

Danmarks Naturfredningsforenings seniorrådgiver Sine Beuse Fauerby erklærer sig i pressemeddelelsen tilfreds med Coops omstilling:

– Det er til fordel for miljøet, når vi sparer på vores ressourcer. Derfor skal nye plastprodukter i langt højere grad end i dag laves af genanvendt plast. Og derfor byder vi initiativer som dette varmt velkommen, siger Sine Beuse Fauerby.

Coop vil desuden arbejde for at fremme genbrugsplast i al emballage. Sidste år omstillede Coop hele Änglamarks vask- og rengøringsserie til genbrugsplast, oplyser detailkæden.