Sådan havnede Royal Run på Bornholm

Århus, Aalborg, København og Rønne. Det kræver ikke megen logisk sans at udpege, hvilken by der falder udenfor. Men hvordan kan det være, at Bornholm kom med på den kongelige løbsliste? Svaret kender idrætskonsulent Flemming Torsten Sørensen fra DGI Bornholm.

-Vi prøvede at lægge billet ind på at få løbet sidste år, men det fik vi nej til. I år har man haft en intention om at brede det ud til hele Danmark, siger han.

Idéen var, at der skulle være to kategorier af Royal Run-arrangementer: Løbene i de store byer, hvor kronprinsen løber med ligesom i 2018, og en række niveau 2-løb i mindre byer.

I begyndelsen viste mange byer interesse, men en for en faldt de fra, og til sidst stod kun Rønne tilbage.

-Af uransagelige årsager endte det med, at vi var de eneste, forklarer Flemming Torsten Sørensen.

Kronprinsen springer Bornholm over
Det ligger ikke i kortene, at nogen fra den royale familie dukker op ved løbet på Bornholm. De lokale arrangører gjorde et forsøg på at få kronprinsen med.

-Det var i spil, at han ville komme til Bornholm, men i år bliver det Færøerne, hvor han skal op at løbe, siger Flemming Torsten Sørensen.

___asset_placeholder_0___

– Vi forsøger at lave det til en folkefest – med musik og underholdning. Og hvem ved, måske kommer der en videohilsen. Vi skal først til at sætte det hele i gang, for der har været meget hemmelighedskræmmeri med Kongehuset, siger Flemming Torsten Sørensen.

Royal Run afvikles 10. juni, 2. pinsedag. Målområdet bliver placeret omkring Rønne Vandrerhjem.

Læs også: