Lægelaug: Vi har brug for flere praktiserende læger, ikke ydernumre

Regeringens udspil til en reform af sundhedsvæsnet lægger op til at styrke de praktiserende læger, og det foreslås at uddanne flere læger med speciale i almen medicin og oprette 100 flere ydernumre på landsplan.

På Bornholm er behovet efter praktiserende læger stort, forklarer formanden for Bornholms Lægelaug, Rikke Hjorth Westh.

– Vi har i forvejen stor lægemangel, og hvis der skal flere opgaver til, skal vi selvfølgelig være mange flere, og måske skal vores lægehuse og samarbejde med kommunen også struktureres anderledes. Det primære er, at vi får flere praktiserende læger, fastslår hun.

Rikke Hjorth Westh tror ikke, de nye ydernumre får en effekt på Bornholm.

– Man skal jo uddanne en hel masse praktiserende læger, før der kommer gang i den del, og det tager flere år. Jeg tror ikke, at det rykker så meget på Bornholm, men jeg tror også, at Bornholm er godt tjent med bare at have de ydernumre, som vi har nu, hvis de alle sammen er besat, siger Rikke Hjorth Westh.

Leila Lindén, bornholmsk medlem af regionsrådet for Socialdemokratiet, er enig i, at lægemanglen er et problem:

– Når jeg læser sundhedsudspillet, tænker jeg: Hvem skal puttes ind i de ydernumre? Lægerne findes ikke. Det er som at oprette en virksomhed uden at have nogen til at drive den. Vi mangler ikke ydernumre på Bornholm – vi mangler læger, siger hun.

Læs mere om lægemanglen i Bornholms Tidende torsdag.