Han overtager 90 år gammel tøjbutik: Der skal være noget nyt at komme efter

Magnus Dyrmose Andersen står helt stille i vinduet ud mod Toldbodgade, mens fotografen tager sit billede. På gaden udenfor passerer en yngre mand, der grundigt studerer Magnus’ påklædning, forbi.

Det er en situation, Magnus Dyrmose Andersen gerne ser blive dagligdag – ikke at han selv bliver gennemstuderet – men at vinduerne i Nexø Herremagasin også tiltrækker sig opmærksomhed fra de yngre generationer og nye grupper af kunder.

Magnus er nemlig den nye ejer af Nexø Herremagasin, som han overtager den 1. februar.

I 49 år har Søren Gram stået klar i Nexø Herremagasin med råd og vejledning om tøj til øens herrer i alle bredder og højder. Men fra 1. februar trækker han sig tilbage og har lejet butikken ud med forkøbsret til Magnus Dyrmose Andersen.

Tre ting ligger fast. Butikken vil fortsat hedde Nexø Herremagasin. De trofaste kunder vil fortsat kunne finde deres tøjfavoritter i butikken. Og det vil fortsat være en 100 procent herretøjsbutik. Men ellers vil der ske en del forandringer, siger den nye indehaver af butikken.

– Butikken bliver anderledes. Der skal være noget nyt at komme efter, og der kommer et større udvalg, også af nye brands, der i dag ikke er på Bornholm. Butikken skal kunne favne bredere og være for både de gamle kunder, men også trække nye til, siger Magnus Dyrmose Andersen.

Åbner 1. marts

Indtil på lørdag er der ejerskifteudsalg. Så lukker butikken ned.

– Vi renoverer i februar, og så håber jeg at være klar med den nye butik den 1. marts.

Samtidig med at han åbner den nye udgave af Nexø Herremagasin, åbner han også en webshop for butikken. For han mener, det er vigtigt at være til stede begge steder.

– Det er for ikke at tabe kunderne, vi skal stadig kunne have en personlig relation til dem. På nettet kan du have det brede udvalg, men folk køber ikke de specielle ting på nettet, siger den nye butiksindehaver.

I forhold til det lokale marked i Nexø og på Bornholm er han optimistisk på butikkens vegne.

– Der er et hul i markedet mellem Gute Mensch, som er i den dyre ende, og så de øvrige herretøjsbutikker, hvor vi vil lægge os i midten som en multibrandbutik.

At det lige skulle være i Nexø, han bliver butiksejer, er der mange gode grunde til, mener han, der selv har opsøgt Søren Gram og tilbudt sig som køber.

– Jeg tror, der er et stort fundament i butikken her, og så er der rigtig meget trafik, der trækkes ind til Nexø på grund af de mange dagligvarebutikker. Vi skal være et besøg værd, så de også kommer her forbi.

– Desuden så sker der meget i Nexø, og der er positive tendenser på Bornholm. Der er noget at ride med på, som er interessant, og vi skal få Nexø Herremagasin med på bølgen.

Historien er vigtig

Magnus Dyrmose Andersen er også glad for at overtage en butik med en lang historie.

– Butikken har en fantastisk historie, og den vil jeg gerne bringe med ind i fremtiden, f.eks. i form af billeder eller bøjler fra tidligere perioder i butikkens historie.

Nexø Herremagasin har om ti år eksisteret i 100 år.

Når den nye udgave af Nexø Herremagasin åbner til marts, vil han selv være i butikken på fuld tid og det samme vil Heino Nielsen, der også i dag er ansat i butikken, mens Søren Gram vil hjælpe til efter behov.