Næste generation overtager isbutikken: Der bliver ikke lavet meget om

Den 31. marts træder Malene og René Becker ind i en ny epoke af deres liv, for da overtager de den populære isbutik på havnen i Gudhjem efter Malenes onkel, Lennarth Laursen, som har valgt at trække sig tilbage.

Det betyder, at familien Becker, der tæller fire personer, rykker teltpælene op fra deres nuværende bolig på Vestamager og flytter permanent til Bornholm.

– Det har på en måde været en vemodig tid de sidste 5-6 år, hvor jeg vidste, at det bar hen med et salg, fortæller Lennarth Laursen.

– Men da beslutningen først var taget, ja så vendte vemodigheden sig til glæde. At det så oven i kunne blive tredje generation, der kører stedet videre, ja, så kunne det ikke blive bedre, siger en glad og tilfreds Lennarth Lausen fra Mexico, hvor han gennem mange år har opholdt sig om vinteren.

Familien Becker indretter sig i privatboligen oven på forretningen.

Det fortæller Malene Becker, som ud over at arbejde med økonomi og regnskab også er kropsterapeut:

– Vi flytter fast til øen, og så bor vi her resten af vores liv! Vi har vores to piger med, Anna på 12 og Ida på 10 år, og vi har været så heldig at få plads til dem på Østerlars Friskole, så det er dejligt.

– Vi glæder os til at være mere sammen som familie i hverdagen, for selv om der er travlt i isbutikken om sommeren, så vil vi jo være hjemme hver dag, når pigerne kommer fra skole, understreger hun.

Det, at Malene og René skulle overtage butikken, er en velovervejet beslutning, som familien har haft god tid til at tale om:

– Vi har snakket det godt igennem og drøftet, hvordan det skal køre. Og Lennart kommer hjem fra Mexico for at overrække nøglen og hjælpe os i starten, så vi kommer godt i gang, fortæller hun.

Det var Malenes mormor og morfar, der tilbage i 1959 købte ejendommen ved havnen i Gudhjem, og Lennart Laursen har haft isbutik i ejendommen, siden han overtog den fra sin far, da han gik på pension.

Malene og René er dermed tredje generation, og de lover, at der ikke bliver lavet radikalt om på butikken:

– Vi forventer, at butikken i store træk fortsætter som nu – med is i den ene side og slik i den anden. Og i midten vil der blive åbnet op, så man kan komme ind i gården og sidde.