Lokalavis på vej med nyt navn: Den har sin berettigelse

Når Klemensker-Rø Avisen onsdag aften holder repræsentantskabsmøde i Klemensker Hallens cafeteria, så får den 27 år gamle avis formentlig nyt navn.

Det er nye vedtægtsændringer, der skal bane vej for navneændringen og ikke mindst det nye samarbejde, som Nyker fremover officielt bliver en del af.

Klemensker-Rø Avisen skal husstandsomdeles permanent i hele 4-Kløverklyngen, der består af Klemensker, Rø, Aarsballe og Nyker.

– Vi startede det her klyngesamarbejde op i 2017, og avisen er blevet husstandsomdelt i hele området siden april 2018, men nu skal vi have lavet vedtægterne om, så de er formelle for det område, vi dækker, siger redaktøren for den lille lokalavis, Irene Dunker.

Som redaktør håber hun også, at man finder nogle, der kan varetage hvert område, da arbejdet med avisen efterhånden er ret omfattende.

Startede som Klemensker-Avisen

I år er lokalavisen planlagt til at udkomme i en 24 siders udgave seks gange i løbet af året og med et oplag på 2.300, og det lyder imponerende med tanke på, hvor mange lokalforeninger der har egne hjemmesider.

– Det er en avis, der har sin berettigelse, og der er mange ældre, der glade for den, siger Irene Dunker og håber, at der kommer rigtig mange til mødet i morgen.

Første nummer af lokalavisen hed Klemensker-Avisen og udkom den 15. juni 1992, hvor den blot dækkede Klemensker Kirkesogn.

Den 18. august 2010 udkom den så som Klemensker-Rø Avisen, da Klemensker og Rø kirkesogne var blevet et pastorat.

I dag varetager lokalavisen interesser for idrætsforeninger, jagtforeninger, menighedsråd og borgerforeninger.

Hvad avisen skal hedde fremover, bliver der taget tilløb til på mødet i aften klokken 19 i Klemensker Hallens cafeteria.