Havørne har fundet ny (tophemmelig) redeplads

Efter to uheldige år, hvor både unger og æg faldt ud af reden, har det bornholmske havørnepar ifølge DOF Bornholm fundet en ny redeplads.

– De havde valgt et elendigt træ til den gamle rede. For to år siden blæste en voldsom storm ungen ud af reden, og forældrene opdagede ikke at den sad nede på jorden og kaldte på dem. Så den døde af sult. Sidste år faldt ægget ud af reden og gik tabt. Men nu har vi observeret en ny rede, som ligger bedre, siger Carsten Andersen, næstformand i DOF Bornholm og medlem af rovfuglegruppen.

Rovfuglegruppen, som er en undergruppe i DOF Bornholm, følger det bornholmske havørnepar tæt, og håbet er nu at parret, der fik en levedygtig ørneunge for tre år siden, vil have større held i sprøjten med den nye rede.

Og det er umuligt at lokke den nye redes lokalitet ud af Carsten Andersen.

– Det holder vi hemmeligt. Men jeg kan fortælle, at den nye rede ligger et sted, hvor den er nemmere at kigge på uden at forstyrre fuglene, siger han.

Ifølge DOF-basen, som opdateres dagligt, observeres havørneparret ofte i Hundsemyre ved Balka og i fuglereservatet i Ølene.