Rønne Bio: Biografdirektør kårer årets overraskelse, skuffelse og 2019’s publikumsmagnet

Rønne Bio solgte 74.648 billetter i 2018, svarende til lige over 200 billetter om dagen. Særligt de danske film viste sig at være populære sidste år, og fem ud af de seks mest sete film i Rønne var hjemlige produktioner.

Bornholms Tidende har bedt Rønne Bios direktør, Viki Petersen, uddele en håndfuld kåringer til film, der i årets løb har gjort sig særligt bemærket eller ventes at gøre det i 2019:

Årets overraskelse: Ternet ninja.
– At den i den grad er blevet en publikumssucces, havde jeg ikke troet. Vi har solgt 4.400 billetter, og den kommer til at slå rekorder, siger Viki Petersen.

Anders Matthesens animationskomedie fik premiere juledag, og Ternet ninja blev 2018’s fjerdemest sete film i Rønne Bio på blot syv dage. Siden nytår har den overgået det samlede billetsalg for Journal 64, der i kalenderåret 2018 var den største kommercielle succes med 4.111 solgte billetter. På grund af Ternet ninjas popularitet vil Rønne Bio vise den flere gange end først planlagt, og foreløbig er der programsat forestillinger frem til den 30. januar.

Årets skuffelse: I krig og kærlighed
– I krig og kærlighed burde have været en større kommerciel succes. Det var et stort dansk drama om første verdenskrig med kendte skuespillere, og jeg havde større forventninger til den. Anmelderne var ikke så vilde med den, men om en film er god, er der jo mange meninger om, og publikum er ikke altid enige med anmelderne. Selvfølgelig var den stor i Sønderjylland, men ikke her på Bornholm.

Årets overpræstation på Bornholm: Mamma Mia: Here we go again
– Det er ikke alle film, der er lige populære rundt omkring i landet. Der vil altid være forskelle. Hos os blev Mamma Mia årets tredjemest sete film, og sådan var det de færreste andre steder. Forklaringen på det er, at den blev vist om sommeren, og juli er faktisk den bedste måned hos os på grund af de mange turister. Også selv om sommervejret var godt. Mamma Mia er sådan en film, der er perfekt at vise om sommeren, hvor film gerne må være underholdende. Et dystert dansk drama skal det helst ikke være i ferien.

Årets bedste film ifølge biografdirektøren: Journal 64
– Personligt er jeg vild med sådan en film som Journal 64, siger biografdirektøren – efter en tænkepause. Jeg var også glad for musikfilmene Bohemian Rhapsody og A Star is Born, som begge overgik mine forventninger. I næste weekend viser vi i øvrigt begge film igen, fordi de lige har vundet store priser ved Golden Globes.

Den forventede publikumsmagnet i 2019: Løvernes konge
– Løvernes Konge forventer vi os rigtig meget af. Det er en live action-animationsfilm (en animeret film, der fremstår, som om den var optaget med ægte kamera, red.), og de er ret populære. Man kan tænke: Kan det virkelig passe? Men vi kunne se med Skønheden og uhyret, som blev den tredjemestsete i 2017, at publikum gerne vil se live action-animationsfilm. Og lige præcis Løvernes konge var jo kæmpestor, da den var fremme første gang for 25 år siden, og den har endda premiere til sommer.

2019’s overraskelse: Jagtsæson
– Der kommer en ny dansk komedie fra de nogle af de samme folk bag Klassefesten-filmene, og den kunne godt lyde som en film, der kunne blive et wildcard i 2019. Anders W. Bertelsen spiller med, men ellers er der ikke sluppet mange informationer ud. Den får premiere op til efterårsferien, som er et godt tidspunkt, siger Viki Petersen.

Et par gange om året deltager Viki Petersen i et filmtræf, hvor hun og andre filmudvælgere får lejlighed til at se nærmere på det næste halve års film. Her ser de film fra morgen til aften i tre dage, og som regel er det den færdigproducerede version af filmene, der fremvises. Instruktører og skuespillere møder også op for at reklamere for deres værker, der selvfølgelig er omfattet af tavshedspligt.

– Vi kan ikke vise det hele. Men hvis der er film, vi ikke viser i Rønne Bio, kan man nogle gange se dem hos de to andre biografer på Bornholm, fortæller biografdirektøren.

Læs også: