Arbejdet er i fuld gang: Aa Kirke i undtagelsestilstand

Den 3. januar smækkede dørene til Aa Kirke i, og de forventer først at blive åbnet igen skærtorsdag. Årsagen er, at det længe ventede arbejde med at istandsætte kirken indvendigt er begyndt.

Det skaber glæde hos både præst og menighedsråd, der efter mere end seks års sagsbehandling kan betragte håndværkerne i kirkerummet. Arbejdet forventes at tage omkring tre måneder.

– Vi skal jo blandt andet være klar til årets konfirmander, siger menighedsrådsformand Kjeld Dale.

Væggene i både kirkerum og tårnrum skal kalkes, loftet males, og gulvene skal slibes ned og have ludbehandling. Derfor er løst inventar lige nu fjernet fra kirkerummet.

– Det helt store projekt er jo at tømme sådan et rum, fortæller sognepræst Birgit Friis, der i mellemtiden holder de kirkelige handlinger andre steder, eksempelvis gudstjenester i Sct. Peders Kirke og Musikalsk Legestue og Babysalmesang i Aa Huset i Gregersgade.

Nationalmuseet er inde over

Kirkens bænke, der skal males, er ude, og nagelfast inventar som prædikestol og altertavle er pakket ind eller skærmet efter forskrifter fra Nationalmuseets konsulenter, der var på besøg i begyndelsen af januar.

– Der er for eksempel bygget en kasse af træ rundt om prædikestolen for at beskytte den under arbejdet, fortæller Birgit Friis.

Ud over den indvendige istandsættelse, indrettes det tidligere lighus til personalerum, og apsis forventer at få nyt blytag i foråret 2019.

Anders Møller fra Aarsdale er rådgivende arkitekt er, imens Ingvartsens Tegnestue fra København fører tilsyn med opgaven.