Ældrerådet: Et kæmpe tilbageskridt at forlade Region Hovedstaden

Bornholms Ældreråd tager kraftigt afstand en nedlæggelse af regionerne. Det skriver formand Erik A. Larsen i en pressemeddelelse, efter at ældrerådet på et møde tirsdag havde drøftet regeringens foreslåede sundhedsreform.

Bornholm har stor gavn af at kunne gøre brug af Region Hovedstadens specialiserede sygehusberedskab, skriver Bornholms Ældreråd.

“Den tryghed, som den bornholmske befolkning har ved at være tilknyttet Region Hovedstadens hospitalsvæsen, må under ingen omstændigheder stilles på prøve – det vil være et kæmpe tilbageskridt”, skriver formanden.

“Mange bornholmere behandles af meget dygtige og specialiserede læger på regionens sygehuse, hvor mange bornholmske borgere er i forbindelse med regionens sygehusvæsen. Man kan ikke forestille sig, at Bornholms Hospital ville have været et udviklingshospital, hvis vi ikke var en del af Region Hovedstaden. Rigtig mange millioner af kroner er tilgået det bornholmske sygehusvæsen. Flere gange om ugen lander helikopteren ved sygehuset for at bringe kritisk syge patienter til hurtig behandling på Rigshospitalet. Det har reddet mange liv.”

Roser samarbejde
Samarbejdet med de to bornholmske regionsrådsmedlemmer, Leila Lindén (S) og Carsten Scheibye (V), har været værdsat af ældrerådet, fremgår det af pressemeddelelsen. Skulle reformen blive gennemført, vil der fremover være kommunal- eller folketingspolitikere, der skal varetage bornholmernes interesse på sundhedsområdet.

“I Bornholms Ældreråd har vi et tæt samarbejde med Leila Lindén og Carsten Scheibye, der er vores repræsentanter i Regionsrådet. Eksempelvis kan nævnes sagen om betaling for pårørende for at bo på patienthotellet, som de bornholmske repræsentanter har taget op.”

Inden regeringens præsentation af sundhedsreformen står det klart, at det bliver et hovedelement i reformen at flytte nogle patientgrupper og behandlinger fra hospitaler til praktiserende læger. Ældrerådet er bekymret for, hvilke konsekvenser det vil få for Bornholms praktiserende læger.

“Vi hører næsten daglig, at de praktiserende læger på Bornholm er pressede arbejdsmæssigt, og at det er vanskeligt at tiltrække nye unge praktiserende læger til øen. Bornholms Ældreråd har svært ved at se, hvorledes disse læger skal kunne klare flere opgaver.”

Sundhedsreformen præsenteres i morgen, onsdag, fra klokken 10.00.