Tidligere Færgen-kaptajn: Ja, Leonora havde sejlet i dag

Ikke siden den tidlige morgenafgang klokken 6.30 fra Rønne og 8.30 fra Ystad har hurtigfærgen Express 1 været på havet.

Den har befundet sig i Rønne Havn, hvor den på grund af mandagens blæst har ligget til kaj, efter at rederiet Molslinjen aflyste tre dobbeltture med udgangspunkt fra Rønne klokken 12.30, 16.30 og 20.30.

Molslinjen når dermed op på i alt 56 aflysninger, siden rederiet overtog færgebetjeningen af Bornholm den 1. september, og i den forbindelse har Bornholms Tidende spurgt den tidligere kaptajn hos rederiet Færgen, Søren Schow, om hurtigfærgen Leonora Christina havde måttet aflyse i dag.

Forelagt havprognoserne fra DMI, som viser tre meter høje bølger lige uden for Rønne Havn, men som ellers ser ud til at byde på bølgehøjder under tre meter, er Søren Schows konklusion klar:

– Leonora havde sejlet i dag, siger han.

– Det havde i hvert fald næppe været vejret, der havde holdt færgen i havn på sådan en dag, siger Søren Schow, der sejlede for Færgen, indtil færgebetjeningen af Bornholm blev overtaget af Molslinjen.

Molslinjens aflysninger har affødt en del debat på Facebook. Se nogle af kommentarerne her:

___asset_placeholder_0___
___asset_placeholder_1___
___asset_placeholder_2___

Når det ser værst ud i Østersøen omkring klokken 19, kommer det ifølge havprognosen fra DMI til at tage sig cirka således ud, når der kigges på bølgehøjden: