Teknologifestival flytter fra Bornholm, men det bornholmske navn består

Siden 2016 har spejdergården Jarlsgård ved Vester Sømark én gang om året været samlingssted for hackere og teknologientusiaster.

I 2019 flyver BornHack fra reden. Arrangørerne har besluttet at flytte it-festivalen til en større gård uden for Gelsted på Fyn, meddeler BornHack-arrangørerne på festivalens hjemmeside.

Der er flere årsager til, at Bornhack, der i 2018 havde cirka 300 deltagere og forløb over syv dage, ikke længere skal afvikles på Bornholm.

– Vi elsker Bornholm, men det er dyrt at transportere mennesker og ting til og fra øen. Færgebilletter kan være svære at anskaffe, specielt til trailere og store køretøjer, står der i nyheden på BornHacks hjemmeside.

– Den afsides placering betød også, at nogle ting er meget dyrere end i resten af landet – for eksempel teltudlejning. Vi var nødt til at leje telte andre steder og fragte dem til Bornholm, fordi det var billigere, selv trods transporten.

Manglen på godt underlag til telte og nærheden til naboer, som man var nødt til at tage hensyn til, spillede også ind. Den nye gård på Fyn er større og bedre placeret i forhold til offentlig transport og indkøbsmuligheder.

Endelig lægger arrangørerne vægt på, at risikoen for at pådrage sig borrelia efter et flåtbid skulle være mindre på Fyn.

BornHacks tilknytning til Bornholm forsvinder ikke fuldstændig, idet navnet består.

– Bornholm vil altid være en del af vores historie. De venskaber og relationer, vi har opbygget til personer, leverandører og sponsorer, vil bestå for altid. Men realistisk set vil mange af vores leverandører af mad, drikkevarer og tjenester nu blive udskiftet, skriver arrangørerne i en engelsksproget besked på festivalens hjemmeside.