Molslinjen efter 56 aflysninger: Målet er at sejle så meget som muligt

Molslinjen er kommet i uvejr igen, efter at rederiet mandag har måttet holde hurtigfærgen Express 1 i havn efter en enkelt tur til Ystad.

Blæsevejr og – ifølge DMI – op til tre meter høje bølger i Østersøen har medført aflysninger af seks afgange, og det bringer rederiet fra Aarhus op på totalt 56 aflysninger, siden det overtog den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm den 1. september.

– Det er op ad bakke.

– Tag den ud af drift i vinterhalvåret og få en ordentlig færge, der kan sejle i Østersøen.

– Under al kritik.

Sådan lyder nogle af kommentarerne på Bornholms Tidendes facebookside, efter at Molslinjen altså måtte erkende, at Express 1 ikke kunne sejle i mandagens blæst.

Bornholms Tidende har stillet Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack et par spørgsmål:

Er I selv tilfredse med at have måttet aflyse 56 afgange på fire og en halv måned?

– Helt overordnet er det klart vores mål at aflyse så lidt som muligt – men helt overordnet må vi erkende, at vi ikke har kontrol over vejret. Og historikken viser jo, at aflysningerne nærmest alle skyldes vejret. Samtidig betyder aflysninger jo omlægninger, da vi sætter Povl Anker ind, så man stadig kan rejse.

Er det kommet bag på jer, at I har måttet aflyse så meget? Og hvordan ville I have det med at udsætte jeres kunder på Kattegat for 56 aflysninger på fire og en halv måned?

– Jeg ved ikke om man kan sige, at vejret er overraskende eller kommer bag på nogen mere. Men vi arbejder hele tiden på, at de dele, som vi kan kontrollere, kommer til at betyde så få uregelmæssigheder som overhovedet muligt. Det samme gælder vores operation på Kattegat og alle Vestruterne; Vi vil sejle så meget som overhovedet muligt, lyder det fra Jesper Maack.

Se nogle af kommentarerne fra Facebook herunder:

___asset_placeholder_0___
___asset_placeholder_1___
___asset_placeholder_2___
___asset_placeholder_3___
___asset_placeholder_4___

Læs også: