Michael Anchers bornholmske fisker i stadstøj sælges i aften

Værker af den meget berømte, bornholmsk fødte skagensmaler Michael Ancher (1849-1927) dukker relativt ofte op på auktion, og i sjældne tilfælde kommer der malerier til salg, hvor malerens bornholmske baggrund bliver illustreret.

I dag er en af de dage, hvor dét sker. Auktionshuset Bruun Rasmussen sælger nemlig i aften et Michael Ancher-billede, der forestiller en fisker fra Bornholm. Han er trukket i stadstøjet med hat og urkæde og poserer siddende for maleren.

Billedet måler 92 gange 60 centimeter og er vurderet til 40.000 kroner. Buddene starter ved 34.000 kroner.

Find auktionen her.

Michael Ancer var født på Bornholm i 1849. Som 16-årig kom han i lære som kontorist på Kalø Gods og forlod fødeøen. Herefter blev det ikke til mange malerier med bornholmske motiver.

Hammeren under hammeren

Bruun Rasmussen har endnu et bornholmerbillede under hammeren på sin online auktion i afdelingen for ældre kunst i aften. Marinemaleren Carl Bille var i 1875 et smut forbi Hammershus og malede nedenstående maleri med sejlskibe og damper kysten.

Bruun Rasmussen har vurderet Carl Billes maleri til 10.000 kroner. Buddene starter ved 7.000 kroner.