2019 ser lovende ud: Novasol tror på rekordår

Der er fuld fart på bookingerne hos den bornholmske afdeling af Novasol i Rønne, oplyser den lokale feriehuschef, Per Allan Hansen, i en pressemeddelelse om den kommende turistsæson.

– 2019 tegner særdeles lovende, og vi har allerede nu en fremgang på mere end 15 procent i antallet af bookinger på vore bornholmske feriehuse, udtaler han i meddelelsen.

Han oplyser, at i de 15 procent ligger den en fremgang på hele 20 procent på virksomhedens største salgsmarked, Tyskland, ligesom også det danske marked er i massiv vækst til 2019 og tegner sig for en fremgang på 17,5 procent.

Når den samlede fremgang ”kun” lander på 15 procent, trods den positive udvikling på de nævnte markeder, skyldes det, at nogle andre markeder er gået tilbage, fortæller Per Allan Hansen.

– Blandt andet nogle håndværkerbookinger, som ikke er der mere, og Norge og Sverige er også i tilbagegang, siger han til Bornholms Tidende.

– Men de største markeder er altså i større fremgang end gennemsnittet, og det ser rigtig godt ud.

Årsagerne til fremgangen og de mange tidlige bookinger til sæson 2019, skal efter Per Allan Hansen især ses som de første positiv tegn på et trafikspring som følge af de billigere færgebilletter på både ruterne til og fra Ystad og Sassnitz fra Rønne.

– Bornholms popularitet som et yndet feriested, ikke kun henover sommermånederne, men også i i for- og eftersæson samt i vintermånederne, er stigende, og den positive tendens forstærkes helt sikkert af billigere færgebilletter samt helårsruten til og fra Tyskland, forklarer han og fortsætter:

– Hen over jul og nytåret så vi også en markant stigning i tyske gæster på øen, og det er godt for ikke kun os feriehusudlejere, men så sandelig også øens handlende, butikker og det bornholmske samfund generelt. Potentialet for udvikling af den bornholmske feriehusturisme har ikke været større i mange, mange år, og fremtiden tegner virkelig lys for ikke kun os hos Novasol, men for den bornholmske turisme og øen generelt.

Der er optimisme overalt på øen, mener han:

– Håndværksvirksomhederne har travlt, og der er gang i opførelsen af nye sommerhuse på Bornholm. Det er virkelig positivt og tegn på, at vi tror på fremtiden og yderligere vækst på øen. Den store efterspørgsel fra vore største salgsmarkeder, Tyskland og Danmark, men også de mindre salgsmarkeder, Norge, Sverige og Polen, betyder, at vi skal have ”flere varer på hylden” i form af flere sommerhuse til udlejning her på Bornholm, siger han og opfordrer sommerhusejere, som ikke udlejer for øjeblikket, til at overveje det.
Ligeledes opfordrer han til fortsat fokus på nybyggeri af sommerhuse på Bornholm og på at skabe et positivt samarbejde med rederiet Molslinjen.

– Tiden er særdeles gunstig for Bornholm i disse år, og 2019 kan blive endnu en rekordsæson, slutter Per Allan Hansen.