Trolling Master Bornholm sprænger alle rammer i 2019: 420 både har meldt sig til

I april slår TV2 Bornholm og Tejn Havn atter dørene op for årets store trolling-konkurrence, og i år er antallet af tilmeldte både nærmest eksploderet – hele 420 trollingbåde har tilmeldt sig til dysten om at fange den største Østersø-laks.

Interessen har været så stor, at arrangementet nu er udvidet til at omfatte også Allinge havn, som tager imod 50 trollingbåde.

Det fortæller direktør på TV2 Bornholm Jan Jørgensen:

– De første 370 pladser blev udsolgt på bare to døgn. Så i år har vi taget Allinge Havn i brug også, og de har taget godt imod os. Der er i hvert fald plads til 50 ekstra trollingbåde, så vi valgte at satte 50 ekstra pladser til salg.

– Ulempen for de både som ligger i Allinge, er, at det er lidt mere besværligt, fordi de skal køre i bil fra Allinge for at veje fisk ind i Tejn, og der er da også et par enkelte fiskere, som har meldt fra på den baggrund, og det er jo også helt fint. Men vi solgte alligevel de ekstra 50 pladser på bare to døgn. Så vi kan konstatere, at efterspørgslen er meget stor.

– Oven i købet er der flere fiskere, som har været med i foregående år, men som ikke har været hurtigt nok ude med deres tilmelding i år. Så de kommer ikke med, og det er selvfølgelig lidt ærgerligt.

Et bud på, hvorfor konkurrencen er så populær, har Jan Jørgensen også:

– Fiskerne kommer, fordi de ved, at fiskene er der ude. Folk har også den opfattelse, at vi har styr på det, og at tingene bliver gjort ordentligt.

For nogle er Trolling Master Bornholm ligefrem blevet et forbillede, som man skæver til.

– Jeg har lige fået en mail fra dem, som arrangerer en lignende konkurrence oppe på Ålandsøerne. De har i år udvidet fra 70 til 80 både, og de har spurgt, om de må komme forbi og se, hvordan vi arrangerer det her nede hos os. Så det glæder vi os også til, slutter Jan Jørgensen.

15. gang

I år er det 15. gang, at den store lystfiskerkonkurrence finder sted. Åbningsdagen er onsdag den 24. april, og finaledagen er lørdag den 27. april.