På Bornholm vælter vi tomme huse

Huse uden toilet. Huse uden bad eller adgang til bad. Ikke alle boliger på Bornholm lever op til de standarder, som det store flertal af borgere ville forvente sig af et hjem. Men husene ligger her, og det bliver de ved med, indtil de en dag står tomme. Derefter kan det være, at Bornholms Regionskommune river dem ned.

Det fortæller Gitte Elton Nielsen, der har ansvar for de såkaldte nedrivningspuljer i Bornholms Regionskommune. De indeholder penge, man kan søge, hvis man har et tomt, forfaldent hus, man gerne vil fjerne. Typisk, fordi man har købt en grund, som det gamle hus ligger på.

– Det er en måde at få husene væk på, når de har nået en dårlig stand og gerne har stået tomme et stykke tid. Vi har fjernet husene i et forsøg på at få dem væk, så igen skal bo under dårlige forhold. Det handler om at gøre boligmassen bedre, fortæller Gitte Elton Nielsen.

Siden 2014 har Bornholms Regionskommune væltet omkring 70 tomme huse på Bornholm.