Midnatsgudstjeneste i Nylars er kommet for at blive: Lyset var tændt hele julenat

Før jul var der lidt dramatik i Nylars omkring gadebelysningen julenat.

Menigheden ville holde midnatsgudstjeneste den 24. december kl. 23.30, men det var svært for menighedrådsformand Ellen Andersen at få klarhed over, om kommunen ville lade gadebelysningen i byen være tændt, så folk kunne komme sikkert til og fra kirken, eller om de skulle famle sig frem i mørket.

Lys hele natten

Det lykkedes imidlertid – blandt andet gennem en hurtig indsats fra kommunalbestyrelsesmedlem Linda Persson (DF) – at få hul igennem til Teknisk Afdeling i Tejn, og Ellen Andersen kan nu oplyse, at belysningen i Nylars virkede fuldstændig som ønsket julenat.

“Gadelysene var tændt helt til kl 12.00 næste dag“, skriver Ellen Andersen i en mail og fortstætter:

“Som en sidebemærkning vil jeg lige tilføje, at der kom 121 mennesker til midnatsgudstjenesten juleaften – så det er helt sikkert en tradition, der vil blive fulgt op på“.

Noget for dem der arbejder

Heri erklærer præsten sig enig:

– Det er helt klart en tradition, vi vil prøve at holde fast i, siger Cæcilie Jessen, præst i Vestermarie-Nylarsker pastorat.

Hun noterede sig at der blandt de fremmødte også var kirkegængere, der ikke lige havde rejst sig fra juleanden.

– Nogle af dem, der deltog i midnatsgudstjenesten, var på vej hjem fra arbejde. Det er meget godt, at der også er noget for dem, der arbejder om aftenen juleaftensdag, siger Cæcilie Jessen.