Fotobutik er flyttet: Nu bliver vi synlige

Mandag begyndte et nyt kapitel for ejerne af Photo Care i Rønne. Hanne og Karsten Rasmussen har valgt at flytte væk fra den absolutte bykerne på Store Torv. Fremover holder de til på adressen Østergade 23.

– Vi glæder os, siger Karsten Rasmussen.

En bonus ved flytningen er blandt andet, at parret kommer væk fra en høj husleje, men også, at Photo Care fremover bliver mere synlig. Med den ny fascade, og store vinduespartier mod Stumpegade, er man ikke i tvivl om, hvad forretningen har med at gøre. Tidligere lå fotoforretningen lidt skjult bag bageren og daværende Brazz’ parasoller og borde.

– Det var faktisk vores svigersøn, der gjorde os opmærksom på det. Han sagde, at hvis man kommer fra den anden ende af torvet og skal ud ad gågaden, så ser man ikke forretningen, fortæller Karsten Rasmussen.

– Da han sagde det, så måtte jeg lege jeg turist, og det var rigtig nok. Vi lå centralt, men man så os ikke. Det måtte jeg give ham ret i, medgiver ejeren af Photo Care.

– Man skulle gå efter det for at finde os, supplerer Hanne Rasmussen.

Noget parret også glæder sig til ved at forlade Torvet er sommerens musikscenen udenfor forretningen, der indimellem har været en udfordring for øret. Parkeringsforholdene er desuden bedre, idet der er en række pladser lige uden for døren i Stumpegade.

– Og som noget nyt får vi handicaprampe, og det tror jeg bliver godt. Vi har en del kunder, der kommer for at få taget pasfoto, som er handicappede, siger Karsten Rasmussen, men der er også en fordel mere.

– Rampen vil også være et plus for de mødre, der skal ind til babyfotografering, supplerer Hanne Rasmussen.

Den ny butik, som de fleste nok husker for ”Tages frugt og grønt” er kvadratmetermæssigt en smule mindre end Photo Care på torvet, men det er ikke det indtryk, man får i de nye lyse lokaler.

– Det andet var større, men vi havde disken midt i lokalet, så jeg tror, det er det, der gør forskellen, siger Karsten Rasmussen.

I de nye omgivelser har Photo Care store glaspartiger ud til gaden, og det får lokalerne til at virke mere indbydende, ikke mindst fordi den del af bygningen, der hører til adressen på Østergade, bliver til et atelier i direkte forlængelse i forretningen med masser af lysindfald.

– Det er blevet lidt spændende at starte op på ny, siger parret.

– Vi har kørt lidt i Oles (Ole Vang, red.) fodspor, siger Hanne Rasmussen, om den tidligere ejer, som parret overtog forretningen på Store Torv fra. Det er to år siden.

– Det var jo dejligt nemt, og vores ideer har vi ikke rigtig haft tid til at få ud i livet endnu, siger Hanne Rasmussen. Men så ville skæbnen det anderledes.

– Vi havde været i banken til noget årsmøde, og vi blev spurgt om det var nødvendigt at ligge på Store Torv, fortæller Hanne Rasmussen, hvorefter parret kom frem til, at det var det måske ikke.

Og sammenholdt med svigersønnens iagttagelse af Photo Cares skjulte beliggenhed var tankerne om et nyt sted begyndt at indfinde sig, men endnu ikke hvor.

Butik ved et tilfælde

I foråret 2018 skulle Hanne Rasmussen i midlertid købe fuglemad, og hun går til ”Vild med dyr” i Stumpegade og ser en næsten tom butik.

Hun havde ikke lige læst, at den tidligere butik var lukket. Og godt for det. For damen i den halvtomme butik, der går og rydder op, spørger Hanne Rasmussen, om hun ikke kan hjælpe hende med en butik i stedet for med fuglefoder?

– Det vidste jeg jo ikke lige, om hun kunne. Men jeg fik set butikken. Og vi snakkede om det derhjemme, fortæller Hanne Rasmussen.

Og her lidt over et halvt år senere er parret Rasmussen klar i nye lokaler i huset, der både har adresse i Stumpegade og Østergade. Sidstnævnte adresse blev historisk, da russerne bombede Bornholm i 1945. Bygningen gik tabt, men den blev senere genopført med hjælp fra Arkitekthjælpen i 1945-46.

Mandag begyndte et ny kapitel i historien, da Photo Care officielt åbnede i de nye lokaler. Der blev budt på lidt godt til ganen – og ikke mindst et par gode åbningstilbud. Åbningstilbud som kunderne kan få glæde af i hele januar måned.