Kapitalfond bag BR og Tiger får kritik for tårnhøj gæld

Kapitalfonden EQT, der stod bag de nu lukkede BR-butikker og også ejer Tiger-butikkerne, får kritik af eksperter for en aggressiv finansieringsmodel og tårnhøj gæld. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Mens selskabet bag BR gik konkurs i december efter et skuffende julesalg, har også Tiger-butikkerne været ude i en dårlig periode. Det betyder, at der forhandles om at skyde penge i selskabet, erfarer Jyllands-Posten.

Og EQT har påført de to store butikskæder skader, efter at kapitalfonden blev ejer, lyder det fra detailekspert Bruno Christensen.

– Der er kun butikkerne til at forrente den gæld, som er oparbejdet. Hvis man ikke samtidig øger indtjeningen i butikkerne, vil selskabet ikke være i stand til at betale renterne på den voksende gæld, siger Bruno Christensen til Finans.

Han mener, at Fætter BR-butikkerne stadig ville være åbne, hvis det bagvedliggende selskab Top-Toy var blevet i hænderne på den gamle ejerfamilie. Og han bakkes op af bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet, skriver Finans.

Kapitalfonden EQT siger til avisen, at det ikke er gælden, som er problemet.

– Detailmarkedet er under pres på grund af strukturelle forandringer. I tilfældet Top-Toy var problemet ikke størrelsen af gælden, men at selskabet ikke var rentabelt, lyder det i en skriftlig kommentar fra kommunikationschef Jessica Ölvestad fra kapitalfonden EQT til Finans.

Fætter BR i Rønne er blandt de butikker, der lukkede, da selskabet Top-Toy krakkede. Flying Tiger Copenhagen, som Tiger-butikkerne retteligt hedder i dag, forefindes også på Store Torv i Rønne.