Bornholms Brand giver 2,3 mio. til lokale initiativer

Stor lokal opbakning til Bornholms Brand forsikringsselskab sikrer bred støtte til en lang række initiativer.

For når bornholmerne køber forsikringer lokalt, bidrager de selv til at gøre Bornholm til et godt sted at bo og leve.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra forsikringsselskabet, der hvert år pengekassen for tiltag, der skaber værdi for kunder, lokalsamfund eller for hele Bornholm. I 2018 betød det en kontant håndsrækning til 68 foreninger eller projekter for i alt 2,3 millioner kroner, oplyser selskabet.

– Som et kundeejet selskab er vi ikke sat i verden for at skabe store overskud til nogle aktionærer. Men det er glædeligt, at forretningen er så sund, at vi både kan tilbyde konkurrencedygtige priser og produkter og samtidig bidrager til, at Bornholm er et godt og trygt sted at bo, siger Per Hansen, der er formand for Bornholms Brand.

Det er kunderne, der har forsikring hos Bornholms Brandforsikring, der er de primære ejere af forsikringsselskabet. Moderselskabet Bornholms Brand A.m.b.a., som ejer 73 procent af forsikringsselskabet, har siden etableringen i 1855 været et lokalt andelsselskab, ejet af medlemmerne på Bornholm og det er penge fra moderselskabet som udloddes til initiativerne.

Blandt modtagerne af støtte i 2018 er tilflytterindsatsen hos BCB, Multihuset i Østerlars, Stenhuggerstien, Badely på Næs, hjertestarter på Svaneke havn, Klemensker svømmebad, Danske skoleidræt Bornholm, Travselskabet, Bornholms Højskole, Tejn Sejlklub, Oluf Høst Museet, Naturskolen, Bornholms Motorveteraner, DBU Bornholm, cyklistprøve, Kartoffelugen i Aakirkeby, Fødekar på Bornholms hospital, Bornholms Teater, DGI hallen, Aakirkeby Cross Klub, Kunsthåndværkerforeningen ACAB og mange flere, oplyser Bornholms Brand.